• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

iPhone X'in panelleri Samsung'un elinde kaldı

iPhone X'in panelleri Samsung'un elinde kaldı
Samsung, Apple'ın iPhone X için OLED panelleri konusunda anlaşma yaptıktan sonra, diğer akıllı telefon üreticilerinin de OLED panelleri için şirketle anlaşma yapacağını umuyordu.

Apple’dan gelen ilk OLED akıllı telefon olan iPhone X'in satışlarıyla ilgili çelişkili raporlar var. Bu ay başında açıklanan mali çeyrekte, iPhone birimlerinin satışından elde edilen ortalama gelire göre, Apple'ın etkileyici sayıda iPhone X birimi satabileceğini gösterdiği ortaya çıktı. Bununla birlikte, son zamanlarda Apple'ın iPhone X yapımlarını yüzde 50 azalttığı da bildirildi.

Japonya'nın Nikkei tarafından açıklanan yeni bilgiler, Samsung'un OLED panellerinin üretimini ilk etapta iPhone X'in talebini karşılamak üzere düzenlediğini belirtti. Ancak Güney Koreli şirket, Cupertinolu şirket iPhone X üretimini azalttığı için aşırı OLED paneli kapasitesiyle kaldı.

Samsung, Apple'ın iPhone X için OLED panelleri konusunda anlaşma yaptıktan sonra, diğer akıllı telefon üreticilerinin de OLED panelleri için şirketle anlaşma yapacağını umuyordu. Dokunmatik sensörlerin yanı sıra, her bir OLED panelinin fiyatı 100 dolar. Bu maliyet, iPhone 8 Plus için kullanılan LCD panellerinin iki katıdır. Yüksek fiyat nedeniyle diğer akıllı telefon üreticileri OLED panellerine geçmediler ve hala LCD panel kullanıyorlar.

Dahası, Samsung şu anda, ucuz OLED panellerinin üretimini hızla arttıran Çin'li OLED üreticilerinin rekabetiyle karşı karşıyadır. Nikkei'nin raporu, iPhone X'in üretiminin bu çeyrek boyunca yarı yarıya azaltılacağını iddia ediyor. Bir önceki ay da, Apple'ın iPhone X üretimini yarı yarıya azaltacağını tahmin etmişti. Tatil sezonunda hayal kırıklığı yaratan satışlar nedeniyle şirketin böyle bir karar aldığı bildirildi.

Samsung için bir diğer endişe, LG'nin bu yıl gelmesi beklenen 6.5 inçlik iPhone için OLED ekranlar sunması olasılığı. Cupertino şirketi Samsung'a çok fazla güvenmiyor ve eldeki diğer seçeneklerle birlikte Apple'ın gelecek iPhone'ları için Çin'den OLED panel üreticileri ile anlaşma yapması muhtemel.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim