• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Isuzu, 100 adet cezaevi aracı üretecek

Isuzu, 100 adet cezaevi aracı üretecek
Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay, Adalet Bakanlığı’nın cezaevi araçları için açtığı ihaleyi kazandıklarını belirtti.

Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay, Adalet Bakanlığı’nın cezaevi araçları için açtığı ihaleyi kazandıklarını belirtti.

İhaleyi prestij olarak gördüklerini vurgulayan Ablay, şöyle konuştu: “Tutuklu ve hükümlüde ise muazzam bir pazar olduğunu keşfettik. Bu araçlar, sanki hep insanları duruşmaya götürüp ordan getirecek gibi düşünülüyor. Ancak bu noktada inanılmaz bir hareket var. Şu anda toplam 607 adet nakil aracı bulunuyor. Bakanlık bunları yakın zamanda yenileyecek. Cezaevlerine 100 yeni nakil aracı alınması için 2011 yılı bütçesine ödenek kondu. Tutukluların araç ve personel eksikliği gibi gerekçelerle duruşmalara gönderilememesi olaylarının tekrarlanmaması ve yargılama sürecinin aksamasına sebebiyet verilmemesi için bakanlık tarafından verilen talimatla bu ihale açıldı. Biz de başlangıç olarak 100 adetlik cezaevi aracı üretimini üstlendik.”

Zırhlı otobüse çalışıyor

Zırhlı araç işi için de Savunma Sanayi Fuarı İDEF’e bir konsept hazırladıklarını anlatan Ablay, şunları söyledi: “Türkiye’de terörle mücadele stratejisinde bir değişiklik oldu. Hatırlarsanız daha önce askeri lojmandan çıkan bir servis otobüsüne saldırı düzenlenmişti. Biz de daha çok sivil perosen taşımak için teknik şartnamelere uygun bir otobüs geliştirdik. Ar-Ge departmanında bu araç için bir kaç milyon dolarlık yatırım yaptık.”

Terzi gibi çalışıyoruz

Otobüs işinin, terzi usulü yapıldığını belirten Ömer Ablay, şunları dile getirdi: “Otobüsçülük artık terzilik gibi. Özel üretim yapıyoruz. Çok başarılı bir Ar-Ge’miz var. Bu nedenle hiç bir sıkıntı yaşamadan istenen değişiklikleri talep edilenleri uygulayabiliyoruz. Bu bizim en büyük gücümüz. Türkiye küçük otobüs pazarı. Üretime baktığımızda, ihracatı da işin içine dahil edersek otobüs ve küçük otobüs üretiminde Mercedes’in ardından ikinci sırada geliyoruz. 26 ülkeye ihracat yapıyoruz. Öncelikli olarak 9.5 metrelik belediye otobüsünü üreteceğiz. Ardından 12 metrelik otobüsü tanıtmayı planlıyoruz.”

Afrika tahta koltuklu otobüs bile istiyor

AVRUPA’da yaşanan borç krizi nedeniyle bu yı tutturamadıkleri tek hedeflerinin ihracat olduğunu söyleyen Ömer Ablay şu değerlendirmeyi yaptı: “Avrupa pazarı ekonomik olmaya daha çok önem veren bir pazar haline geldi. Eskiden siparişi verir, fiyatı konuşmazlardı. Şimdiyse önce pazarlık yapıyorlar. Ancak biz Avrupa dışındaki alternatif pazarlara yöneliyoruz. Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarları için de çalışıyoruz. Ancak o bölgede araçtan beklentiler çok düşük. Neredeyse tahta koltuklu otobüs istiyorlar. Çinli rakipler nedeniyle o pazarda rekabet etmek çok zor.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim