• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Karsan, ‘Dolmuş’ kültürünü AB’ye ihraç edecek

Karsan, ‘Dolmuş’ kültürünü AB’ye ihraç edecek
Karsan Jest minibüs ve Atak otobüsüyle ihracat hedefini büyüttü. Ürettiği 3 araçtan birini ihraç edecek. Şirket Türkiye’deki gibi dolmuşla toplu taşımayı AB’ye götürmeyi planlıyor.

Toplu taşıma sistemleriyle şehirlere modern çözümler sunan Karsan, ihracat atağına geçiyor. Geçen yıl en büyük ilerlemeyi ihracatta yaşadıklarını vurgulayan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “2017’de 2016’ya göre ihracatımızı 3’e katladık. Ayrıca 160 civarında BredaMenarinibus marka otobüsü İtalya’ya ihraç ettik” diye konuştu. Arpacıoğlu, toplam satışlarının yüzde 45’ini oluşturan ihracat oranlarını bu yıl yüzde 65’e çıkarmayı planladıklarını vurguladı.

Hedef Batı Avrupa

Yurt dışı hedef pazarlarında komşu ülkelerin önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Muzaffer Arpacıoğlu, şu bilgileri verdi:

“Romanya bizim için önemli bir pazar. Orada ciddi anlamda Jest ve Atak otobüslerimiz var. Bulgaristan da odaklandığımız pazarlardan. Asıl hedefimiz Batı Avrupa. İtalya’da yeni distribütörlük verdik. Fransa’da gelişmeyi öngörüyoruz. Distribütör sayımız geçen yıl

11 adede ulaştı. Bu yıl söz konusu rakamı 20’ye çıkaracağız. Avrupa’da bizimki gibi hatlı minibüs yok. Karsan’ın amacı hatlı minibüse benzer toplu taşımayı Avrupa’ya götürmek. Bir diğer hedefimiz verimliliği ile ön plana çıkan Atak’ın yurt dışındaki satışlarını artırmak.”

Elektriklide Atak

Elektrikli araçlara yönelik projelerine değinen Muzaffer Arpacıoğlu, “Hem kendi markamız ile hem de stratejik partnerlerimiz için fason üretim yapıyoruz. Fason üretim ile Bozankaya firmasıyla elektrikli otobüs üretimi gerçekleştiriyoruz. Kendi markamıza da Jest’in elektriklisini yapıyoruz. Bozankaya elektrikli otobüsün üretimi devam ediyor. Şu an Elazığ Belediyesi’nin elektrikli araçlarının üretimi sürüyor. Ayrıca ileride Atak’ın elektriklisini üreteceğiz. Gelecek yıla yetişebilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim