• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Karsan ile ABD'li Morgan Olson arasında iş birliği

Karsan ile ABD'li Morgan Olson arasında iş birliği
Karsan, ABD'li üretici Morgan Olson ile Kuzey Amerika pazarındaki faaliyetleri doğrultusunda stratejik iş birliği mutabakat metni imzaladı.

Yerli toplu taşıma ve ticari araç üreticisi Karsan, ABD'li Morgan Olson şirketiyle Kuzey Amerika pazarındaki faaliyetleri doğrultusunda stratejik iş birliği için çalışmalara başladı.

Karsan'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, ABD'li üretici Morgan Olson ile ABD Posta Servisi (USPS) için tasarlanan posta aracı başta olmak üzere, Kuzey Amerika pazarına sunulacak mevcut ve geliştirmekte olduğu araçlar için iş birliği mutabakat metni imzaladı.

Bu doğrultuda Karsan otobüslerinin Kuzey Amerika'da satış ve pazarlamasına yönelik olarak 2017 yılı sonuna kadar pazar analizleri yapılacak ve üretim ihalesinin kazanılması halinde üretilecek kargo araçlarının ABD'deki üretim safhalarının Morgan Olson tarafından gerçekleştirilmesi ve bu konuda bir ortaklık modeli geliştirilmesi için çalışmalara başlanacak.

Planlanan iş modeliyle USPS ihalesindeki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen Karsan, posta ihalesi süreci boyunca ABD'li üretici Morgan Olson'dan saha çalışanı, ekipman ve lojistik desteği de görecek. İmzalanan mutabakat metni kapsamında Karsan'ın Bursa'daki fabrikasını ziyaret eden Morgan Olson Yönetim Kurulu Başkanı J. Poindexter ve Mühendislik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mark Hope'a, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş eşlik etti.

USPS 180 bin posta aracını değiştirecek

Karsan, geçen yıl USPS'nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı'na ilişkin prototip geliştirme teklif çağrısına davet edilen ve ön yeterlilik alan 15 firmadan birisi olmuştu. Bu sürecin ardından posta idaresinin ileriye dönük filo yenileme ihtiyaçlarını karşılamak üzere prototip geliştirme için sipariş alan Karsan, adını finale yazdıran 6 firma arasına girmeyi başarmıştı.

Son olarak USPS için prototipleri hazırlayan Karsan, ekim ayı başında prototiplerin tamamını teslim etmek üzere yola çıkarmıştı. Altı aylık bir değerlendirme süreci sonrasında ihale finalistlerini açıklayacak olan USPS, 180 bin adede yakın posta aracını Yeni Nesil Dağıtım Aracı projesi kapsamında kademeli olarak değiştirmeyi planlıyor.

"USPS ihalesinde elimiz güçlenecek"

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, imzalanan anlaşmanın şirketin yarım asrı aşan bilgi birikimi ve ulaştırma çözümlerini küresel ölçeğe taşıma yolunda önemli bir adım olduğunu ve Kuzey Amerika pazarına yönelik hedefleri doğrultusunda güçlü bir açılım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Morgan Olson ile kurulacak ortaklığın özellikle USPS ihalesi sürecinde ellerini güçlendireceğini aktaran Baş, şunları kaydetti:

"Bu ihalede şansımızı azımsanmayacak kadar çok görüyoruz. Hedefimiz hazırladığımız prototiplerle dilediğimiz sonucu almak. Bu süreçte Morgan Olson, pazarı daha yakından tanımamızı sağlayacak, ihale sürecinde ve kazandığımız takdirde araçların üretim aşamasında bizlere önemli yardımlarda bulunacak. İhale süreci boyunca bizlere saha çalışanı, ekipman ve lojistik desteğinde de bulunacak. Ayrıca yapılacak ortak çalışmaların sonunda anlaşma sağlandığı takdirde, Kuzey Amerika pazarına yönelik olarak geliştirdiğimiz Karsan otobüsünün de satış ve satış sonrası hizmetlerinden sorumlu olacak."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim