• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Kasko Nedir? Neden Yaptırılmalıdır?

Kasko Nedir? Neden Yaptırılmalıdır?
Araçlar trafikte ne kadar dikkatli bir şekilde kullanılırsa kullanılsın fark etmez herhangi bir sebepten dolayı aracın zarar görmesi ya da çalınması sonrasında sürücüler çok ciddi bir şekilde zor durumda kalabilmektedir.

Sigorta şirketleri de bu tarz durumlarda araç sahiplerinin zararlarını en aza indirmek adına kasko isimli sigorta şeklini insanların kullanımına sunmuş durumda. Mal sigortaları başlığı altında bulunan kasko ile birlikte sigortayı yaptırmış olan araçların karşısına çıkacak olan sorunları sigorta şirketleri karşılamaktadır. Zorunlu olmayan bir sigorta türü olsa da günümüzde pek çok araç sahibi tarafından yapılmakta olan bir sigortadır. Genel olarak kaskolar standart teminatları ile araç sahiplerine sunulur.

 

Bunun dışında isteniliyorsa sigorta şirketleri ile iletişime geçilerek ek teminatlar talep edilebilmektedir. Bu teminatlar ek ücretlendirmeler karşılığında poliçenin içerisine eklenmektedir. Hazırlanacak olan kaskonun içerisinde yer alan talimatlar gerek ödeme gücüne gerekse ihtiyaçlara bağlı olarak değişim göstermektedir. Bundan ötürü öncelikli olarak sigorta şirketleri ile iletişime geçilmeli, daha sonrasında da gerek ödeme durumu gerekse araç için istenilen teminatların kasko poliçesi içerisinde yer alması gerektiğinin belirlenmesinden sonra ise ödeme işlemi yapılacaktır. Ödemenin yapılmasından sonra ise artık kaskonun içerisinde yer alan detaylar dahilinde meydana gelecek olan sorunlar karşısında yalnızca sigorta şirketini aramak dışında herhangi bir şeye dikkat etmeye gerek kalmıyor. Poliçedeki detaylara dikkat edildiği takdirde araçlar sorunsuzca güvence altına alınmış olur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim