• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kişiye özel Google reklamları geliyor

Kişiye özel Google reklamları geliyor
Google, site içerisinde gördüğünüz reklamları kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz yeni bir portal başlattı. Peki, kişiselleştirilmiş Google reklamları nasıl çalışıyor?

Alexa istatistiklerine göre dünya genelinde bir gün içerisinde en çok tıklanan site konumundaki Google, kullanıcıların site üzerindeki reklamları kişiselleştirmesi yönünde yeni bir portal meydana getirdiğini duyurdu.

Kullanıcıların Chrome ya da Gmail üzerinden aktive edebilecekleri yeni portal, YouTube ve diğer Google hesabı bulunduran platformlarda kişiselleştirilmiş reklamların size sunulmasını sağlayacak.

Kullanıcılar, kendilerine hitap eden reklam kategorilerini belirleyebilecekken, yaş-cinsiyet seçimleri sonucunda alakadar oldukları reklamları görebilecekler.

Google, reklamları kişiselleştiriyor

Google'ın oluşturduğu yeni portal, kullanıcıların, internet üzerindeki reklamları tamamen kişiselleştirerek, yalnızca alakadar oldukları konuların reklamları ile muhattap olmalarına olanak tanıyacak.

"My Activity (Aktivitem)" adındaki kişiselleştirilmiş reklam portalı, kullanıcıların Google hesabı bulundurduğu her platformda kullanılabilecek.

Ayrıca Google, Android tabanlı cihazlara yönelik olarak kullanıcıların ilgili oldukları uygulama listelerini de "My Activity" portalında sunacak.

Google'ın yeni portalı ile kişiselleştirilmiş bir internet deneyimi sunmayı amaçladığını söyleyebiliriz; fakat girişimin aynı zamanda yalnızca kendi dünyaları ile ilgilenerek, başkalarının hayatlarına ve dış dünyaya ilişkin ilgilerinin daha da azalmasına sebep olacağını düşünüyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim