• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Korkunç değerlendirme bakanlık sitesinde

Korkunç değerlendirme bakanlık sitesinde
Tabletle eğitim 'korkunç' diyen Bill Gates'in sözlerinin yer aldığı röportajı MEB internet sitesinde yayınladı.

FATİH Projesi'yle tabletli ve akıllı tahtalı eğitime geçen Milli Eğitim Bakanlığı tabletle eğitimi 'korkunç' diye nitelendiren Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in ABD'de bir gazeteye verdiği röportajı sayfasında yayımladı. Gates, "Klavyesi olmayan, yani öğrencilerin kendilerinin bilgi giremeyeceği şeyler asla işe yaramaz" dedi

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in, Washington'un köklü gazete ve haber sitesi Chronicle of Higher Education'da yayınlanan ve "İçinde tablet bilgisayar bulunan eğitim sistemini korkunç" sözleriyle değerlendiren röportajını internet sitesinde yayınladı.
MEB, duyurular bölümünde "MEB Bilgilendirme" başlığı altında yayınladığı röportajın çevirisini de Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alacacı yaptı. MEB'in sitesinde "Bill Gates'in Yükseköğretim ile İlgili Görüşleri" adıyla yayımlanan röportajda Gates'e göre tabletli eğitimin başarısız olacağı görüşü aynen yer aldı.

Bakanlığın sitesinde röportajın bu bölümü şöyle çevrildi:

Soru: Tablet bilgisayarlar bu aralar çok moda. Yüzey tableti daha geçen hafta piyasaya sürüldü Microsoft tarafından. Üniversite kampüslerinde iPadler var her yerde. Ama sanki siz tabletleri verip değişimin otomatik olmasını beklemiyorsunuz. Sizce tabletin bir fark oluşturabilmesi için ek olarak ne olmalı, ya da bunları düşünmek için henüz çok mu erken?
Cevap: İnsanlara sadece bazı cihazları verip çekilmenin korkunç bir sicili var. Gerçekten müfredat ve öğretmen de değişmek zorunda. Bir de klavyesi olmayan, yani öğrencilerin kendilerinin bilgi giremeyeceği şeyler asla işe yaramaz. Öğrencilerin ekrandan bir şey okuması yeterli değil. Yazı yazıp iletişime geçebilmeleri de önemli. Yani bir PC ortamı lazım, düşük fiyatlı bir PC ortamı.

Burada cihaz sınırlayıcı faktör değil, en azından birçok ülkede durum böyle. Eğer müfredatınızı iyi tasarlarsanız, sonrasında erişim için gerekli olan cihaza, öğrenciler bir şekilde pahalı da olsa bu cihaza ulaşabilir, meselâ kütüphaneden ödünç alabilir.
 
13 BİNE YAKIN TABLET DAĞITILDI

FATİH projesi kapsamında pilot uygulama Türkiye genelinde 17 ildeki 52 okulda öğretmen, öğrenci ve idarecilere olmak üzere toplam 12 bin 800 tablet bilgisayar ve 500 akıllı tahta dağıtıldı. Tabletlerin pilot uygulaması için Samsung ve General Mobile'dan Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla alındı. Samsung'dan alınan 4 bin 800 tabletin her biri için 775 TL, General Mobile'dan alınan 4 bin tabletin her biri için ise 599 TL ödenecek. Vestel'den alınan akıllı tahtalara da her biri için 3 bin 990 TL ödenecek. Tablet bilgisayarların cam kalitesi ve hafızasına öncelik verildi. Tabletler 16 GB hafızaya sahip.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim