• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Lamborghini Huracán, en hızlı kameralı otomobil oldu

Lamborghini Huracán, en hızlı kameralı otomobil oldu
Dünyanın en hızlı kameralı otomobili saatte 323 km hızla çekim yapabilen Lamborghini Huracán'a monte edilen özel bir çözüm oldu.

Sinema ve dizilerde araç takibi sahnelerinde otomobillere monte edilen birçok farklı kamera kullanılıyor. Ancak bunlardan hiçbiri özel olarak geliştirilen ve bir Lamborghini Huracán modeline takılan kamera kadar hızlı değil. Otomobile monte edilen RED Helium 8K video kamera ile beraber toplam maliyeti 500 bin dolar olan dünyanın en hızlı otomobil kamerası saatte 323 km hız yapabiliyor. 

Yurtdışı fiyatı 200 bin dolar olan modifiye edilmiş Lamborghini Huracán, hızlı takip sahnelerine ayak uydurmak için geliştirilmiş ve  gyro-stabilize kamera donanımına sahip. Dünyanın en hızlı kameralı arabası olarak kabul edilen Lamborghini, en küçük ve en gelişmiş jiro sabit kamera platformlarını kiralayan ve işleten Incline Dynamic Outlet şirketi tarafından geliştirildi.

The Deadliest Catch dizisindeki otomobil takip sahneleri için özel olarak geliştirilen araç beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 

Şirketin kurucu ortaklarından biri olan Nathan Garofalos; ''Sıradan bir otomobile kamera takıp dünyanın en hızlı arabalarının kovalama sahnelerini çekmek sizce ne kadar mantıklı olurdu? Hiç denediniz mi? Şanslıysanız saatte 90 km hızla ancak gidebilirsiniz“ sözlerine yer vermesi, bu konuda ne kadar sıkıntı çekildiğinin kanıtı oluyor.  

Bu işlemin süresi ekibin birkaç ayına ve 500 bin doların cepten çıkmasına mal oldu. Dünyanın en hızlı kameralı otomobili, 5.2 litrelik V10 motoruyla 600 beygir gücüne sahip. 323 km hızla çekim yapabilme kabiliyetine sahip olan araç, şirkete göre şu anda dünyanın en hızlı kameralı arabası.

Huracán'ın başlıca avantajlarından biri, diğer kameralı araçlarla imkansız olan bazı çekimleri mümkün kılıyor olması. Huracán'ın gücü göz önüne alındığında,  yakın bir zamanda onu tahtından indirebilecek bir rakibin gelmesi zor görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim