• BIST 9530.47
  • Altın 2476.75
  • Dolar 32.4981
  • Euro 34.7841
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Logitech G231 Prodigy!

Logitech G231 Prodigy!
Logitech G231 Prodigy oyuncu kulaklığı, bütçe dostu yapısıyla oyunculara farklı bir deneyim yaşatmayı vaat ediyor.

İlk olarak video oyunlarının sadece grafiklerden ibaret olmadığını hatırlatmak isterim. Oyunu oyun yapan şey aslında oyuncuyu içerisine çeken atmosferidir. Bu bağlamda tabii ki bazı araç gereçlere de ihtiyaç duyulabilmekteyiz.

Özellikle son zamanlarda bazı oyun stüdyolarının oyuncuları kulaklıkla oynamaları konusunda uyardığını belirtelim. Çevre sesleri ve oyuniçi özenle oluşturulan ses efektlerini haliyle yapımcılar oyuncuya tam olarak aktarmaya çalışmakta. Eh ortada bir emek var sonuçta ve bu emek karşılığında oyuncuları etkilemek ilk aşamada beklenilen bir durum yapımcılardan. Peki ülkemizde kulaklık kültürü ne kadar yaygın? Özellikle PC tarafından bu sorunun pek yaşanmadığını biliyoruz ama konsol kesimi? 

Fiyat/performans ürünü

Bu konuda her ne kadar konsolların destek sunduğu kulaklıkların sayısı az olsa da ya çok pahalılar ya da oyuncuya beklenilen kaliteyi sunamıyorlar. Peki ya size bütçe konusunda boyunuzu aşmayacak ancak bütçesine göre de oldukça kaliteli bir deneyim sunan Logitech G231 Prodigy oyuncu kulaklığından bahsetsem? 

Oyunlar yalnızca grafikten ibaret değildir demiştik yazımızın ilk başında da. Ses görüntüyü tamamlayan bir elementtir kesinlikle. 40 mm’lik neodimyum sürücüler kullanan G231, baştan sona oyun atmosferinden kopmamanızı sağlayan yüksek kaliteli stereo ses özelliği sunmakta öncelikle. Bir kulaklığın belki de en önemli etkenlerinden biri yalıtımdır bunu unutmamak gerek. Eh haliyle oyunculuk uzun seanları da beraberinde getirmektedir. 

Logitech G231 Prodigy zor şartlara dayanıklı

Kesintisiz oyun seansları haliyle ısı ve teri de beraberinde getiriyor. G231 kulaklık yastıklarını, saatlerce kullanım sonrasında dahi konforlu ve yumuşak hissini koruması için spor performans kumaşıyla kaplanmış durumda. Verilen bütçeye göre sunulan malzeme konusunda Logitech, benden tam puan almayı başardı kesinlikle. Kulaklığın kulağa oturuşu ve dışarıdan gelen ses dalgalarını tamamıyla kesmesi, direkt sizi oyuna odaklamakta. Bu belki de kulaklıkların en dikkat çeken yönleridir. Sesi dışarıdan alıyor mu yoksa almıyor mu? Ya da veriyor mu vermiyor mu? 

Gelelim kulaklığın ağırlık durumuna. İnce ve hafif bir tasarıma sahip kulaklık ses kalitesinden ödün vermez. Daha hafif ve dengeli yapısı sayesinde oyuna odaklanabilir ve hatta kulaklık taktığınızı bile unutabilirsiniz. Bu konuda da G231 hafifliğini hissettiriyor. Döndürülebilir başlığı ile de kırılmalara ve hasara karşı oldukça iyi önlemler alınmış durumda. Zamanla deforme olan kulaklıklara da böylelikle son diyoruz. 

Oyun konusunda kulaklık, çalkantılı veya cızırtılı bir ses kalitesi sunmuyor.  Denge, daha yüksek ses seviyelerinde biraz bas ağırlıklı olabilir, ancak sesli iletişimi için gerekli olan orta ve üst sesler kolayca fark edilebilir. Bas tepkisi de oldukça iyi. G231’in dezavantajlarından biri ekstra uzun kablosu. Wi-fi bağlatılı olması bir bakıma kullanımı rahatlaştırabilirdi. Aslında bu bir dezavantaj mıdır değil midir o biraz oyuncuyu ilgilendiren bir kısım. Çevrede uzun kablo beni rahatsız etmez diyen oyuncular için bir sıkıntı yok. Renkler ve zevkler ile ilgili kısacası bu. 

Genel olarak incelememizi toparlayacak olursak: Logitech G231 Prodigy, fiyatına göre oldukça kaliteli bir performans sunan oyuncu kulaklığı. Ancak rakiplerine nazaran sizlere farklı bir şey sunmamakta. Tasarım konusunda da oldukça başarılı olan kulaklık, her kesime hitap edecek bir yapıda olduğunu düşünüyorum. Çok fazla para harcamadan kendinize kaliteli bir oyuncu kulaklığı satın almak istiyorsanız, G231 Prodigy’e şans verebilirsiniz.

Ürün, 204 TL'den başlayan fiyat etiketi ile teknoloji mağazalarından satın alınabilir. 

Gelelim Logitech G231 Prodigy'nin teknik özelliklerine: 

Ürün klasik olarak 2 yıl garanti desteği sunmakta. Bunun dışında aşağıda vereceğim teknik özelliklerde: yüksekliğinden tutun, gerektirdiği işletim sistemlerine kadar birçok detaya göz atabilirsiniz. 

Logitech G231 Prodigy Sistem Gereksinimleri

Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ve Windows 7
Xbox One, PS4 veya PC
Analog 3,5 mm kulaklık ve mikrofon konnektörleri veya Analog 4 kutuplu 3,5 mobil mikrofon jackı
Bazı Xbox One denetimleri ayrıca satın alınan kulaklık adaptörü gerektirebilir
Logitech G231 Prodigy Paket İçeriği

Performans tipi oyun kulaklığı
PC için mikrofon ve stereo Y ayırıcı kablo
Kullanıcı belgeleri
Logitech G231 Prodigy Teknik Özellikler

Sürücü: 1,6 inç (40 mm)
Frekans yanıtı: 20 Hz- 20 Khz
Empedans: 32 Ohm
Hassasiyet: 90 dB SPL/mW
Logitech G231 Prodigy Mikrofonu

Mikrofon toplama düzeni: Kardiyot (Tek yönlü)
Tür: Basınç Gradyanı Elektret Kondensatürü
Frekans yanıtı: 50 Hz- 20 Khz
Logitech G231 Prodigy Genel Özellikleri

Bağlantı türü: Analog dört kutuplu 3,5 mm fiş
Gösterge ışıkları (LED): Yok
Kulaklık türü: Stereo kulaklık
Tür: Kablolu
Ses denetimi: Ses seviye denetimi ve mikrofon sesini kapatma
Gürültü önleme: Yok
Yükseklik: 189 mm
Genişlik: 184 mm
Ağırlık: 255 gr
Kablo uzunluğu: 2 m
Artılar: Fiyatına göre oldukça kaliteli bir ses deneyimi sunması - Kullanımı kolay.

Eksiler: Uzun kabloya sahip olması oyuncuları rahatsız edebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim