• BIST 9645.02
  • Altın 2417.905
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.8064
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

LYS'nin ilk oturumu sona erdi

LYS'nin ilk oturumu sona erdi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları'nın ilk oturumu bugün LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'yla yapıldı. 9.45 kuralı nedeniyle Türkiye genelinde sınava alınmayan adaylar oldu.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ilk oturumu olan sosyal bilimler testi (LYS-4) sona erdi.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 538 bin 885 aday başvurdu. Sınav, tek oturumda uygulanırken 135 dakika sürdü.

LYS-4'te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yer aldı. Adaylar, tarih testinde 44 soruyu 65 dakikada, coğrafya-2 testinde ise 14 soruyu 20 dakikada cevapladı.

Felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ise 32 soru bulunurken ve 50 dakika cevaplama süresi verildi.

Geç kalan öğrenciler büyük üzüntü yaşadı

İstanbul'da Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) ilk oturumuna geç kalan bazı öğrenciler, büyük üzüntü yaşadı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampüsü'nde sınava girecek olanlar, sınav giriş belgesi ve kimliklerini görevlilere göstererek içeri giriş yaptı.

Adaylar, sınavdan 15 dakika önce salonda bulunulması zorunluluğu dolayısıyla koşuşturmaca yaşadı. Sınav öncesi heyecanlı olduğu gözlenen bazı adayları aileleri sakinleştirmeye çalıştı.

Bazı adaylar, son anda sınava girmeyi başarırken, 7 kişi, 09.45'ten sonra geldikleri için, sınava alınmadı. Büyük üzüntü yaşayan adaylar, sınava giremeden buradan ayrılmak zorunda kaldı.

Sınava alınmayan adaylardan Süleyman Karatuğ, sınavın yapılacağı binaya bir dakika geç geldiği için görevliler tarafından içeri alınmadığını söyledi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde okuduğunu söyleyen Karatuğ, "Nüfus cüzdanımı unutmuşum. Tekrar geri döndüm. Öyle bir aksaklık olduğu için geç kaldım." dedi.

Bazı adaylar görevlilere tepki gösterirken, sınava alınmayan bir kişi basın mensupları görüntü alırken, "Arkadaşlar bir rahat bırakın. Şu an moralim çok bozuk." ifadesini kullandı.

Öte yandan, aileler dışarıda dua ederek sınavın bitmesini bekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim