• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

MAN'ın hedefi 2 bin kamyon satışı

MAN'ın hedefi 2 bin kamyon satışı
MAN, Bursa Bayii Mapar Otomotiv ile Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.

MAN, Bursa Bayii Mapar Otomotiv ile Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.

Lojistik sektörünün dünyada ve Türkiye’de hızlı gelişme gösteren sektörlerden biri olduğunu dile getiren MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş CEO’su Tuncay Bekiroğlu, yılsonuna kadar 2 bin kamyon satışı yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş CEO’su Tuncay Bekiroğlu, fuarda Kamyon Satış Müdürü Serkan Sara ve Mapar Otomotiv Sahibi Yalcın Şahin ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. Satışlarda MAN Finans’ında etkisinin büyük olduğunu dile getiren Bekiroğlu, son bir yılda satılan araçlarda; otobüs gurubunda yüzde 50, kamyon grubunda ise yüzde 25’inde finansman desteği sağladıklarının altını çizdi.

Tuncay Bekiroğlu, “Tek üretici firma olarak fuardaki yerini alan MAN da genişlettiği pazar payıyla bu sürece pozitif katkı sağlamaktadır. Elbette kriz dolayısıyla sektör oldukça daralmıştı. Ancak MAN olarak 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen satışlar, geçen yılın tamamını geçti” dedi.

HEDEF YÜZDE 9

Faizlerin düşük olması ve MAN olarak müşterilere sağlanan finansman desteğinin pazar payının artmasına neden olduğuna işaret eden Bekiroğlu, “2010 yılına bakıldığında MAN’ın pazar payı %8,4 olurken, yılsonuna kadar hedeflenen rakam yüzde 9’dur. MAN olarak şu ana kadar satılan araç (kamyon, çekici) sayısı 1533 adet oldu. Bu rakam için 2010 yılı sonu için hedef 2 bin adet. 2010 yılı tüm firmaların beklentilerinin üzerinde satış adetleri ile geçti. Her ne kadar Avrupa ülkeleri henüz toparlanma sinyallerini yeni yeni verse de Türkiye'de toparlanma kamunun yatırımlarından dolayı (inşaat alanında) daha hızlı oldu” diye konuştu.

MAN’ın dünyada bu yıl toplam 45-50 bin kamyon-çekici ürettiğini belirten Bekiroğlu, bunların % 5’inin MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. tarafından satıldığını belirtti. Bu yıl satılan araçlarda kamyon ve çekici oranının % 50 olduğunu söyleyen Bekiroğlu, bunun da bu süreçte eğilimin çekiciler yönünde olduğunu gösterdiğini belirtti. 2011 yılında hem Euro 4‘te, hem Euro 5’te Ad Blue‘lu ve Ad Blue‘suz araçların olacağına dikkat çeken Tuncay Bekiroğlu, Ad Blue‘suz aracların MAN’a avantaj sağlayacağının altını çizdi.

Servis ağına yaptıkları yatırımlara da değinen Bekiroğlu, bu alanda da müşteri memnuniyetinin % 84’lere ulaştığını söyledi. Bekiroğlu, bu yıl satılan otobüslerin %50’sinin, kamyon-çekicilerin 25’inin de MAN Finans tarafından finanse edildiğinin de altını çizdi.

Toplantıda konuşan MAPAR Otomotiv’in sahibi Yalçın Şahin da, MAPAR’ın MAN’ın en eski ve en önemli bayilerinden olduğunu söyledi. 2010 yılında satışların çok iyi gittiğini belirten Şahin, 2011 yılında da aynı yönde beklentileri olduğunu belirtti.

Kaynak: ulasimgazetesi.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim