• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Mazda, nisan hamlesi yapmaya hazırlanıyor

Mazda, nisan hamlesi yapmaya hazırlanıyor
Türkiye'de uzun yıllardır var olan Japon markalarından biri olan Mazda, nisan ayından itibaren hamle yapmaya hazırlanıyor.

Mazda, 5 bin hedefine odaklandı

Türkiye'de uzun yıllardır var olan Japon markalarından biri olan Mazda, nisan ayından itibaren hamle yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de otomobilin rekor satışa ulaştığı geçen yılı genel müdür koltuğu boş olarak geçiren marka, bayi teşkilatının bir kısmını yeniliyor. Mazda Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, geçen yıl 2 bin 553 araç satarak ancak 2009 yılı rakamlarının korunduğunu hatırlatarak, "Ne yazık ki bir yıla yakın bir süre genel müdürü olmadan şirket yoluna devam etti. Herkes rekora koşarken Mazda en az 2 bin 500 adetlik satıştan oldu." dedi.

Yılbaşında göreve başlayan Yurdakul, bu yılki hedeflerinin 5 bin adetlik satışa ulaşmak olduğunu kaydetti. Mazda uzun yıllar distribütörlüğünü yapan Mermerler Otomotiv'le 5 yıl önce yollarını ayırıp Türkiye'de kendi şirketini kurdu. Geçen süre içinde şirket toplamda 7 bin 500 civarında Mazda satışına imza attı. Böylece Türkiye'deki toplam Mazda araç sayısı 65 bine ulaştı. Nurkan Yurdakul, değişim döneminde bayilerin yüzde 80'inin yenilendiğini ve bugün 27 bayi bulunduğunu söyledi. Özellikle Ankara dışındaki büyük şehirlerde bazı bayilerden memnuniyetsizlikler yaşadıklarını aktaran Yurdakul, "Bu yıl sonuna kadar 7-8 bayimizi değiştireceğiz. Yeni bir bayilik operasyonu başlatıyoruz. Nisanda başlayacak atılım ile yıl sonu bayi sayımız 30'a çıkacak. Bayilerimize yük getirecek bir operasyon yapmayacağız. Onların çoklu markalara yönelik çalışmalarına sıcak bakıyoruz. Böyle olursa daha kârlı operasyon yürütebilirler. Şimdiden 12 bayilik başvurusu var. Onları karara bağlayacağız." diye konuştu.

Bu yıl toplam pazarın 800 bine yaklaşacağını kaydeden Yurdakul, Mazda olarak ürün serisinin sürekli yenilendiğini söyledi. Nisan ayında yeni Mazda 5 serisini Türkiye pazarına getireceklerini belirten Yurdakul, bu yıl 5 bini yakalayacak yeni kampanyalar başlatacaklarını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim