• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

‘Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’ başladı

‘Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’ başladı
Mercedes-Benz Türk’ün ana sponsorluğunda gerçekleşen Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel Bahar Rallisi’nin üçüncüsü bugün başladı.

Mercedes-Benz Türk, 2015 yılından beri ana sponsorluğunu üstlendiği klasik otomobil Bahar Rallisi’ne, Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek bu yıl da sponsor oldu. Birbirinden özel 100’e yakın klasik otomobilin katıldığı ve İstanbul ve çevresini kapsayan yaklaşık 250 km’lik parkurda gerçekleşecek Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’ye bu sabah saat 10:30‘da, Hilton Istanbul Bosphorus Hotel’in önünde start verildi. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etklinlik kategorisinde düzenlenen Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’nin ilk gününde İstanbul’un Avrupa yakasındaki rota izlendi. Ralliye katılan otomobiller Boğaz hattında İstanbul’un tarihi semtlerinden geçerek Rumeli Feneri’ne ulaştı; burada verilen öğle yemeği molasının ardından rallinin ilk günü Kemerburgaz Kemer Country Club’daki finish noktasında son buldu.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’nin ikinci gününe ise İstanbul Park’ta bulunan Mercedes-AMG Lounge’da organize edilecek brunch’ın ardından start verilecek. Şile istikametine doğru yol alacak yarışmacılar, Best Western Şile Gardens Hotel’de düzenlenecek barbekü partisinde mola verdikten sonra ralliyi Kavacık Limak Eurasia Hotel’de sona erdirecek. Mercedes-Benz’e özel bir etabın da düzenleneceği rotada en iyi zamanlamayla ralliyi tamamlayarak dereceye giren ekipler, Limak Eurasia Hotel’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’ye aralarında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri ve koleksiyonerleri, müze sahipleri, sanatçılar ve iş dünyasından isimlerin bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü’nün üyeleri birbirinden özel otomobilleriyle katılıyor.

İstanbul yollarında nostalji rüzgarları estiren Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’yi izlemek ve birbirinden ilginç hikâyeleri olan klasik otomobilleri yakından görmek isteyen otomobil severlerin katılımına açık gerçekleşiyor.

Birbirinden farklı otomobiller, birbirinden farklı karakter ve hikâyeler

Tarihe tanıklık eden 91 klasik otomobilin katıldığı Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’ye birbirinden farklı karakter ve hikâyelere sahip 1950-1975 yılları arasında üretilmiş 41 farklı Mercedes-Benz klasik otomobil katılıyor; bunların 22’si yarışa katılırken 19’u ise yarışı takip eden turing konvoyunda yer alıyor. Yarışa katılan en yaşlı Mercedes-Benz marka araç, 220 Cabriolet B model otomobil oldu. Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’ye Mercedes-Benz klasik otomobillerin yanı sıra birbirinden özel Buick, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth, Chevrolet, Citroen marka otomobillerin yanı sıra  “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Camaro, Impala, Dodge Charger, Challanger ve Porsche, Alfa Romeo, Cadillac, Rolls Royce ve Volkswagen Carmann Ghia gibi klasikleşmiş otomobiller de katılıyor.

“50. yılımızda Bahar Rallisi’ne destek olmaya devam ediyoruz”

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan:

“Mercedes-Benz Türk’ün 50. yılını kutladığımız bu dönemde sektörde katedilen yollar ve yapılan teknolojik inovasyonlar bizler için birer başarı ve gurur kaynağı. İleri teknolojik donanımlarla üretilen otomobiller bizlere geleceğe dair güzel ipuçları verse de klasikler bizlere her zaman geçmişi ve yaşadığımız güzel anıları hatırlatır. Dolayısıyla hepimizin gönlünde klasik otomobillerin yeri ayrıdır. Şirketimizin 50. yılında klasik otomobillere olan sevgimizi Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017’nin bir kez daha ana sponsoru olarak gösterme fırsatı elde ettiğimiz için büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Tüm Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017 katılımcılarına keyifli sürüşler ve başarılar, izleyicilere ise ralli için keyifli seyirler diliyoruz” dedi.

Başta Mercedes-Benz marka olmak üzere 400’den fazla klasik otomobil sahibi üyesi bulunan Klasik Otomobil Kulübü’ne üye olmak için sadece klasik otomobillere tutkuyla bağlı olmak yeterli. Klasik Otomobil Kulübü, artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak, tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraş gösteren ve bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Kadın katılımı en yüksek yarış

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2017, düzenlendiği günden beri pek çok ilke ve yeniliğe sahne oluyor. Bu yılki Bahar Rallisi’nde kadın yarışmacı sayısı, önceki yıllara göre büyük artış gösterdi. Yarışa katılan 91 otomobilden 56’sında kadın pilot ve co-pilotlar yer aldı. Böylece bu yarış, kadın katılımı en yüksek yarış olarak tarihe geçti.

mercedes-001.jpgmercedes2-005.jpgmercedes5-002.jpgmercedes4-004.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim