• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Mercedes-Benz Türk'ten otomotiv sanayiine küresel destek

Mercedes-Benz Türk'ten otomotiv sanayiine küresel destek
Mercedes-Benz Türk, bu yıl 30. yılını kutlayan Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 6. Tedarikçi Günü'nü gerçekleştirdi.

160 yan sanayi kuruluşundan 350 kişinin katıldığı etkinlikte gündem, Daimler'in ağır ticari araç üretimine parça veren ülkeler kapsamında otomotiv yan sanayii açısından en yüksek potansiyel gördüğü ülkeler arasında yer alan Türkiye'deki yan sanayi kuruluşlarından gerçekleştirdiği satın almaları artırmak oldu.

Ülkenin coğrafi konumunun da sağladığı avantajla Daimler'in Avrupa'daki fabrikalarına parça verme potansiyeli artan Türk otomotiv yan sanayii kuruluşları için ticari araç parça üretiminde edindikleri deneyim ve Türkiye'de imalat yapan farklı otomobil üreticilerine parça vererek edindikleri know-how avantaj yaratıyor.

Mercedes-Benz Türk, 2009 yılında başlattığı Türk otomotiv yan sanayii kuruluşları ile buluşmaların altıncısını Aksaray Kamyon Fabrikası'nda gerçekleştirdi. Toplantıya 160 yan sanayi şirketinin temsilcileri ve TAYSAD yöneticilerinin yanı sıra Mercedes-Benz Türk ve Daimler satınalma bölümleri yetkililerinden oluşan 350 kişi katıldı.

Seeger: "113 milyon Euro'luk yatırım, tedarikçilerin iş hacmini de artıracak"

Toplantının amacını "tedarikçilerle ilişkilerin derinleştirilmesi ve gelecekte ele alınacak projeler için yeni iş ortaklarının aranması" olarak özetleyen Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, görüşmelerin sadece kamyon ve otobüs üretimi kapsamında değil, otomobil grubu için de yapıldığını ve verimli geçtiğini açıkladı. Seeger ayrıca Aksaray Kamyon Fabrikasında 2018 sonuna kadar tamamlanacak 113 milyon Euro tutarındaki, mevcut kapasitenin ikiye katlanmasına yönelik yatırımla kamyon üretiminin tedarikçilerine gelecekteki iş hacimleri açısından yüksek bir potansiyel sunulduğunu vurguladı.

Hem ağır ticari araç hem otomobil yan sanayiine yönelik fırsatlar var

2015 yılında 1 milyon 360 bin araç üreten Türkiye'de buna bağlı olarak otomotiv yan sanayii de hızla güçleniyor. Türkiye bugün Daimler'in ağır ticari araç üretimine parça veren ülkeler kapsamında otomotiv yan sanayii açısından en yüksek potansiyel gördüğü ülkeler arasında yer alıyor.

Ülkenin coğrafi konumu da tedarikçilerin Daimler'in Avrupa'daki fabrikalarına parça verme potansiyellerini artırıyor. Dolayısıyla söz konusu tedarikçiler Daimler'in küresel büyümesinden ve satış adetlerinin artmasından yararlanma fırsatını yakalıyor. Bu fırsat Mercedes-Benz otomobil üretimine parça veren tedarikçiler için de geçerli. 2009 yılında gerçekleştirilen ilk Tedarikçi Günü'nden bu yana geçen süre zarfında Daimler'in otomobil üretimi için Türkiye'deki tedarikçilerinden aldığı parça miktarı istikrarlı bir artış kaydetti. 10-11 Mayıs 2016 tarihlerinde Aksaray'da düzenlenen 6. Tedarikçi Günü'nde ise bu gelişmeyi daha da ileriye taşıyacak teşvik, inovasyon, Ar&Ge gibi konularda 10 farklı çalıştayı da içeren yoğun çalışmalara yer verildi.

Yan sanayi Mercedes-Benz otomobil üretimine parça vermek için avantajlı

Mercedes-Benz otomobil üretimine parça verme konusunda Türk otomotiv yan sanayii kuruluşları için avantaj yaratacak faktörler bulunuyor. Bunlar arasında en öne çıkanlar, ticari araç üretimi kapsamında parça imalatında edindikleri bilgi ve deneyimi otomobil parçaları üretimi için de kullanabilmeleri ve Türkiye'de üretim yapan farklı otomobil markalarına parça vererek bu alanda yıllar boyunca deneyim edinmiş olmaları şeklinde sıralandı.

Görüşmelerde inovasyon gücü ve en üst düzeyde kalitenin Daimler ile tedarikçiler arasında gelişecek işbirliğinin temel şartı olduğu yönünde fikir birliğine varıldı. Gelecek aylarda mevcut işbirliğinin hangi alanlarda yoğunlaştırılacağı ve ne tür yeni işbirlikleri oluşturulacağı konusunda derinlemesine çalışmalar yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim