• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Mercedes-Benz'e "Jüri Özel Ödülü" verildi

Mercedes-Benz'e "Jüri Özel Ödülü" verildi
Mercedes-Benz Türk, Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında "Juri Özel Ödülü"nü aldı.

Mercedes-Benz Türk, Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında "Juri Özel Ödülü"nü aldı.

Çevreye duyarlı bir şirket olduğunu, gerek üretim tesisleri gerek ürettiği araçlar ile sürekli gösteren Mercedes-Benz Türk, enerjinin doğru tedariği ve kullanımı konusunda „Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması“ nda Juri Özel Ödülü almaya hak kazandı.

Her geçen gün dünyada ve Türkiye’de enerji kaynaklarının gittikçe tükenmeye yüz tutması, artan üretim maliyetleri ve teknolojinin getirdiği yeniliklerle beraber enerjinin doğru kullanımı konularına önem veren Mercedes-Benz Türk, bu kapsamda “Enerji Tasarruf Projesi (ETP)” projesini başlatmıştı.
Proje kapsamında, şirket içinde yaklaşık olarak 3650 kişi tekrarlanan bilgilendirme seminerleriyle proje hakkında bilgilendirildi. Enerji verimliliği ile ilgili öneri sistemi oluşturulurken, bu kapsamda 160 adet öneri değerlendirildi.“Enerji Proje Grubu” tarafından oluşturulan posterler ile projenin canlılığı korunurken, yapılan çalışmalar neticesinde şirket 2009 yılında 2008 yılına göre %23, 2010 yılında ise 2009 yılına göre %8 ve toplamda 2008 yılına göre %30 oranında tasarruf yaptı. Enerjiyi doğru kullanmak adına ciddi başarılar elde eden şirket,“Enerji’ye olan duyarlılık, Çevre’ye olan duyarlılıktır!” anlayışı ve küresel ısınmaya karşı göstermiş olduğu duyarlık sonucunda, 2008 yılına göre toplam CO2 salınımını 29.180 tondan 20.374 tona düşürmeyi ve toplamda %30,2 oranında azaltmayı başardı.

Mercedes-Benz Türk, bu proje kapsamında yaptığı çalışmalar sonucunda, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje yarışmasına „Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET)“ kategorisinde katıldı ve bu dalda „Juri Özel Ödülü“ almaya hak kazandı.

Hem Türkiye’nin içinde bulunduğu enerji sıkıntısının hafifletilmesine katkıda bulunmak, hem de kendi enerji tüketim ve maliyetlerini azaltmak adına başlatılan bu projenin genel koordinasyonu, Mercedes-Benz Türk Tesis Yönetimi Kısmı tarafından yürütülmeye devam ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim