• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C

Mercedes-Benz'in Amg versiyonu göründü

Mercedes-Benz'in Amg versiyonu göründü
Mercedes'in resmi tanıtımını Mayıs ayında yaptığı amiral gemisi S Serisi yeni modellerine kavuşuyor. Performans tutkunlarını fazla bekletmek istemeyen Alman üretici aracın ilk AMG versiyonunu tanıttı.
Daha sportif görünen hava girişlerine sahip ön tampon, farklı yan etekler, makyajlı arka tampon, dört çıkışlı egzoz sistemi ve 19 inç çaplı jantlarıyla tanınabilen otomobilde opsiyonel olarak 20 inç çaplı jantlar da alınabiliyor. 
 
İç mekanda farklı kapı eşik kaplamaları, direksiyon simidi, gösterge ekranları ve döşemeler üzerinde görülebilen AMG logoları, metal pedal seti, karbon fiber kaplamalar ve direksiyon simidinin arkasına yerleştirilen vites değiştirme kulakçıkları dikkat çekerken donanımda Magic Body Control isimli adaptif süspansiyon sistemi de yer alıyor. 
 
Önceki nesil S63 AMG modellerinden 100 kg'a kadar daha hafif olduğu açıklanan aracın uzun aks mesafeli versiyonunda bile boş ağırlık 2 tonun altında tutulmuş. Fren sistemi diğer kardeşlerininkinden daha güçlü olan otomobilde opsiyonel olarak sunulan karbon seramik fren diskleri ön aksta 420 mm çapa sahip. 
 
Kaputu altında, daha önce CLS63 AMG'de test etme imkanı bulduğum 5.5 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip v8 motorun biraz daha geliştirilmiş hali bulunan otomobil 585 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen kısa ve uzun aks mesafeli versiyonların maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış. 
 
Bu nesille birlikte aracın dört tekerlekten çekişli versiyonunu da sunacak olan Mercedes bu modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 4 saniye olarak açıklıyor. Arkadan itişli modellerin ortalama yakıt tüketim değerleri 10 litre/100 km olarak açıklanırken 4MATIC versiyonda bu ortalama 10.3 litre/100 km'ye ulaşıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim