• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mercedes ve Volvo ortak motor üretecek

Mercedes ve Volvo ortak motor üretecek
İki otomotiv devi Daimler yani Mercedes ve Volvo yani Geely, ortak içten yanmalı motor üretecekler. Auto News'un haberine göre Geely, Alman üreticinin yüzde 10 hissesine sahip. Bu ortak üretim ile maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.

Alman yayıncı kuruluş olan Automobilwoche’nin Autonews Europe biriminin haberine göre Volvo ve Daimler, ortak bir içten yanmalı motor geliştirecek. Ancak her iki grubunda odaklanması gereken daha önemli konular olduğuna dikkat çeken firma sözcüsü bu konu hakkında kesin bilgiler açıklamak için çok erken olduğunu belirtti.

Volvo’nun sahibi olan Geely, Daimler’in de yüzde 10 hissesine sahip ve bu oranı artırmak istiyor. Çinli grubun sahip olduğu hisse Alman üreticinin Geely ile yapacağı görüşmeler sırasında fark yaratabilecek bir etkiye sahip.

smart-eq_fortwo-2020-1600-08-kopya.jpg

Volvo, geleneksel motor geliştirme ve üretim varlıklarını Geely ile bağımsız bir operasyonda birleştirerek, “Yeni nesil içten yanmalı motorlar ve hibrit güç aktarma organları geliştirmek için yeni bir küresel tedarikçi” oluşumunu gerçekleştirmeliyiz demişti.

Bu yeni adım sayesinde operasyonun başlangıcının 2020 mart ayı olacağı ve ortağının da Daimler olacağı belirtiliyor. Bir diğer adım ise elektrik motorları geliştirmek olacak.

Geely ve Daimler Çin’de kullanılması için premium şehir içi otomobili olan Smart’ın yeni jenerasyon otomobilini geliştiriyor ve hatta üretiyorlar. Ayrıca Volvo ve Geely de Lynk markasını Çin pazarı için üretiyor. 

lynk_co-01_update-2019-1600-02-kopya.jpg

Volvo ile olası bir ekip çalışması konusunda Daimler sözcüsü, markanın Geely ile işbirliğinin olumlu bir şekilde geliştiğini ancak daha fazla yorum yapamayacağını belirtti.

shutterstock_572424982.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim