• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Mercedes'e "özel güvenlik" geldi

Mercedes'e "özel güvenlik" geldi
2014'te Sprinter minibüs segmentinde en çok satan model oldu. Bu yıl da araca ek güvenlik ekleyen Mercedes Benz sınıfında öncü konumunu korumayı hedefliyor.

Sundukları  donanım seviyesi ve güvenlik ekipmanlarıyla okul servisi pazarının öncüsü olduklarını söyleyen  Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz; “Sprinter 9+1’den 22+1’e kadar farklı koltuk kapasiteleriyle tüm okul servisi, personel servisi ve turizm taşımacılığı yapan müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretiyoruz. Standart olarak sunduğumuz ürün gamımız dışında, müşterilerimizin özel taleplerini de uygulayarak araçlarımızı ihtiyaçlara göre geliştirebiliyoruz. Sprinter 163 beygir gücündeki BlueEfficiency teknolojisi ile donatılmış yeni nesil motoru ve 20.000 km bakım aralığı ile kullanıcılarına ekonomik olarak da yüksek faydalar sağlıyor. Ayrıca, araç alımlarında müşterilerimizin gelirine ve ihtiyaçlarına en uygun ödeme planlarıyla kişiye özel finansman çözümleri de sunuyoruz. Tüm bunların dışında 2009 yılından bu yana servis, okul ve turizm taşımacılığı yapan müşterilerimize güvenli ve ekonomik sürüş eğitimleri düzenliyoruz. Bugüne kadar 72 farklı şirketten 1.000’in üzerinde sürücüye eğitim vererek faydalı bilgiler aktardık.” dedi.  

Türkiye’deki toplam servis taşımacılığıyla ilgili ellerinde istatistiksel bir veri bulunmadiğini ancak Sprinter okul servisi müşterilerinin üçte birinin okul, üçte birinin servis ve beşte birinin de turizm taşımacılığı yaptığını kayededen Akdeniz  Sprinter Okul Servisi ürün gamının 16+1’den 22+1’e kadar koltuklu, 2 farklı araç boyu, Comfort ve Comfort Plus donanımlarında modelleri içerdiğini belirtti. Akdeniz, Sprinter Okul Servislerinin  115 bin  TL’den başlayan fiyatlarla pazara sunulduğuna dikkat çekti.

Öğrencilere özel güvenlik sistemleri

Kendi kategorisinde en güvenli araçlardan biri  olarak tanımlanan Sprinter’de ADAPTIVE ESP (ESP - Elektronik Dengeleme Programı), değişken yük ağırlığını dikkate alarak aracın ağırlık noktasını hesaplıyor ve güvenliği büyük ölçüde arttırıyor. Yeni Sprinter, yönetmeliklere uygun olarak 3 noktalı ve gergili emniyet kemerleri, rüzgar savrulma asistanı, yağmurda fren desteği, rampa kalkış desteği, adaptif fren lambaları, sıkışma önleyicili orijinal elektrikli kapıları ve okul araçlarında standart olarak kullanılan kamera sistemi ile öğrencilerin güvenli bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Araç, vücudun sırt bölgesini kavrayan ve konforlu baş dayama imkanı sunan ergonomik koltukları sayesinde rahatlığı da ön plana çıkarıyor. 

Sürücülerin tercihlerine göre yeni tasarım

Mercedes-Benz mühendisleri tarafından sürücülerin yorum ve beklentilerine göre tasarlanan yeni Sprinter daha rahat kavranabilen, çok işlevli hidrolik direksiyonu ve “hız sabitleyici” özelliğiyle rahat ve güvenli bir sürüş sağlıyor. Farklı uzunluk, yükseklik, ağırlık ve dingil mesafesi seçenekleri ile çeşitli alternatifler sunan yeni Sprinter’de iki farklı dingil mesafesi, 5926’dan 7361 mm’ye 3 farklı uzunluk seçeneği ve “standart”, “yüksek” ve yeni “süper yüksek” olmak üzere 3 farklı tavan seçeneği bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim