• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Michelin'den zor koşullarda güvenli sürüş önerileri

Michelin'den zor koşullarda güvenli sürüş önerileri
Michelin, olumsuz koşullarda sürücüler için güvenli sürüş önerilerinde bulundu.

Michelin, olumsuz koşullarda sürücüler için güvenli sürüş önerilerinde bulundu.

Şirketten yapılan açıklamada, Michelin'in, lastik sektöründe 100 yılı aşkın deneyimiyle, sürücülere performans, güvenlik, yakıt tasarrufu ve dayanıklılık sunduğu belirtilerek, Michelin'in güç koşullar altında bile en büyük sorumluluk alanlarından biri olan yol, yaya ve yolcu güvenliği sağlamak için sürücülere ipuçları verdiği bildirildi.

Aracı sürerken sürücülerin gözlerinin ışık ve karanlığa alışmak için zamana ihtiyaç duyduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Arkadaki otomobillerin ışıklarının gözlerinizi kamaştırmasını azaltmak için dikiz aynasının açısını değiştirin. Islak yollarda meydana gelen kazaların yüzde 99’u, yolda az miktarda su birikintisi olduğunda meydana gelir. Küçük de olsa yolda gördüğünüz su birikintilerinde dikkati elden bırakmayın. Sağanak yağışlı havalarda görüş mesafesi azalır ve yollar kayganlaşır. Sağanak yağışa denk geldiğinizde yavaşlayın, önünüzde seyreden otomobille aranızda güvenli bir fren mesafesi bırakın. Kısa farlarınızı ve çevresel aydınlatmayı kullanmayı unutmayın. Çamurlu yollarda veya arazide sürerken aracınızı durdurunuz ve hareket etmeden önce çamurun sertliği ve derinliğini kontrol edin. Çamurun derinliğini ve kıvamını ölçmek için diğer araçların lastik izlerini takip etmeye özen gösterin."

Açıklamada, çok rüzgarlı havalarda seyrederken hızın azaltılması ve ani frenlere hazır olunması uyarısında bulunularak, "Bütün pencereleri kapatın, açık olan pencereden görüşü etkileyebilecek olan toz gibi hava ile taşınan zerrecikler gibi maddeler içeriye çekebilir. Eğer taşıtınızda yük taşıyorsanız, güvenli bir şekilde bağladığınızdan emin olun. Sisli havalarda sürücüler en çok görüş mesafesinin azalmasından olumsuz yönde etkilenir. Bu nedenle öncelikle kısa farlarınızı, sis farlarınızı açın ve önünüzde seyreden araçlarla aranızda güvenli bir fren mesafesi bırakarak, hız sınırlarına uyun. Sollama yapmamaya özen gösterin." ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim