• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Microsoft 1850 kişiyi işten çıkarıyor!

Microsoft 1850 kişiyi işten çıkarıyor!
Teknoloji devi firmaların işten çıkarmalarda son yıllarda ciddi bir artış görülüyor. Bunlara bir yenisi Microsoft tarafından eklendi.

Geçtiğimiz ay dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan Intel, yeniden yapılanma sürecine girdiğini ve toplamda 12.000 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Intel'in ardından bu kez benzer bir açıklama Microsoft'tan geldi.

Windows Phone işletim sistemi ile akıllı telefon pazarında rakiplerine direnemeyen Microsoft, 2013 yılında Nokia'yı satın alarak Lumia serisi altında kendi Windows Phone akıllı telefonlarını üretmeye başlamıştı.

Microsoft Akıllı Telefon Bölümünü Küçültüyor!

Nokia'nın satın alınmasıyla birlikte şirket bünyesinde yer alan yaklaşık 25 bin çalışan Microsoft'a geçiş yapmıştı. Ancak, Windows Phone cihaz satışlarında yaşanan düşüş nedeniyle maliyetleri düşürmek isteyen firma, 2014 yılında 18 bin kişinin işine son verdi.

Microsoft'un akıllı telefon bölümünü küçültmeye devam ederek, 1850 kişiyi daha işten çıkaracağı ortaya çıktı. Bugün erken saatlerde tüm Microsoft çalışanlarına Başkan Yardımcısı Terry Myerson tarafından bir e-posta gönderildiği öğrenildi.

Myerson'un gönderdiği e-posta ile bunun Microsoft için çok zor bir karar olduğu ancak, şirketin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için bu işten çıkarmaya zorunlu olduklarını belirttiği söyleniyor.

Lumia akıllı telefonların satış rakamlarını incelediğimizde şuan itibariyle yaklaşık 110.000 toplam çalışanı bulunan Microsoft'un, ilerleyen aylarda işten çıkarmalara devam etme ihtimalinin güçlü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim