• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Microsoft sanal gerçeklik gözlüklerinden vazgeçti!

Microsoft sanal gerçeklik gözlüklerinden vazgeçti!
Microsoft'un sanal gerçeklik gözlükleri konusunda şansı pek dönmüyor. Pazarı yakından takip eden şirket, bu teknolojiye pek sıcak bakmadığını açıkladı.

Anlaşılan artık Microsoft yavaş yavaş sanal gerçeklik gözlüklerine olan ilgisini kaybetmeye başlamış durumda. Pazarı yakından takip eden şirket, bu teknolojiye pek sıcak bakmıyor diyebiliriz.

Sony'nin PlayStatin VR ile ilgili endişelerine göz atan Microsoft, sanal gerçeklik hakkında bazı açıklamalarda bulunda. Yalnız bu açıklamalar, teknolojiye şirketin pek sıcak bakmadığını doğrulur nitelikte.

Microsoft Pazarlama şefi Mike Nicholas, Xbox konsollarına özel olarak bir sanal gerçeklik planlarının olmadığını belirterek, sanal gerçeklik teknolojilerine pek de sıcak bakmadıklarını dile getirdi.

Aslında 2016 yılında Phil Spencer Project Scorpio'nun en iyi sanal gerçeklik deneyimini yaşatacak olan konsol olduğunu açıklamış ve özellikle Oculus ile olan partnerliklerini de duyurmuştu. 

PC'lerdeki gibi oldukça yüksek kare saniye oranının Xbox konsollarında da görüleceğini ve sanal gerçeklik tecrübesini Xbox Scorpio'da en iyi şekilde yaşanacağını belirtmişti. Ancak bu pek beklenildiği gibi ilerlememiş ve kullanıcılarında buna yanaşmaması üzerine planlamalar suya düşmüştü.

Görünen o ki sanal gerçeklik teknolojileri en azından oyun piyasasında beklendiği ilgiyi pek de görmedi. Microsoft'tan sanal gerçeklik teknolojileri ile ilgili gelecek için bir planımız yok açıklaması da bu durumu kanıtlar nitelikte.

En azından Sony, PLayStation tarafından bu teknolojiye olan desteklerine tüm hızıyla devam etmekte. Geleceğin ne göstereceği belli olmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim