• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Microsoft, Xbox One S konsolunu duyurdu

Microsoft, Xbox One S konsolunu duyurdu
Microsoft, önceki modele göre %40 daha ince olan Xbox One S oyun konsolunu resmen duyurdu.

Sony ve Microsoft’un yeni konsollar üzerinde çalıştığı biliniyordu. Hatta Sony yönetimi birkaç gün önce 4K destekli yeni PlayStation’ı yakında duyuracağını da bildirdi. Microsoft ise daha önce davranarak, E3 2016’da yeni konsolu Xbox One S’i duyurdu.

Xbox One S olarak adlandırılan yeni model, önceki modele göre %40 daha ince. Microsoft, konsolu inceltmek için Kinect bağlantısını kaldırmış. Xbox One S’de Kinect bağlantısı için kutuda gelen adaptörü kullanmak şart. Yeni konsolun şu ana kadarki en ince ve kompakt Xbox olduğunu da belirtiliyor.

Stand sayesinde dikey olarak kullanılabildiği gibi, yatay şekilde konumlandırmak da mümkün. Tamamen beyaz renkle kaplanan konsolun alt ayak kısmı ise siyah. Eskiden arkada yer alan bir USB arabirimi, konsolun önüne yerleştirilmiş.

Tasarımın yanı sıra güç ve performans konusunda da önemli geliştirmeler yapılmış. Xbox One S, Blu-ray filmleri destekliyor ve 4K video oynatabiliyor. Ek olarak konsola bir de HDR teknolojisi eklenmiş. Böylece görsellerdeki renk kalitesinin önemli bir oranda arttığı belirtiliyor.

Dahili bir güç kaynağıyla gelen Xbox One S’de kontrolcülerin kablosuz bağlantı performansı da iyileştirilmiş ve hatta iki katına çıkarılmış. Ayrıca kablosuz bağlantı tarafında Windows 10 cihazlarla kullanım için Bluetooth sisteme dahil edilmiş.

Xbox One S, 500 GB, 1 TB ve 2 TB olmak üzere üç farklı kapasite seçeneğiyle çıkacak. İlk olarak Ağustos’ta en yüksek kapasiteli versiyon satışa çıkarılacak. Fiyatlandırmalar ise şu şekilde:

500 GB: 299 dolar,
1 TB: 349 dolar,
2 TB: 399 dolar.
Ayrıca kutudan bir tane kontrolcü çıkacak ve yeni kontrolcünün fiyatı ise 100 dolar olacak. Ek olarak şirketin yol haritasında yeni nesil Xbox olduğu da açıklandı. Yani Microsoft bu yıl bir konsol daha tanıtabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim