• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Microsoft'tan Anti-Terörist atağı!

Microsoft'tan Anti-Terörist atağı!
Microsoft'un iletişim ve dosya paylaşımı ağları terör amaçlı kullanımlara kapatılacak. Peki Microsoft bunu nasıl yapacak? Detaylar haberimizde.

Teknoloji, hayatımız kolaylaştırmak var, ancak bazen bazı kesimlerin hayatını zorlaştırmak gerekebiliyor. Hayatı kolaylaştıran ücretsiz platformların kötü amaçlı kullanılmalarını önlemek amaçlı genelde her firma önlem alıyor. Ancak bu kötü amaç, terör boyutuna çıktığında, alınacak önlemler de farklı oluyor.

Teknoloji “herkes” içindir

Hatırlarsınız, San Bernardino olayında Apple ve FBI bayağı uğraşmıştı. Bu durum, teknolojinin teröristler için de rahatça kullanılabildiğini gösteriyordu. Microsoft da buradan yola çıkarak OneDrive ve Hotmail hizmetlerinde anti-terör politikası izleyecek.

BM ile iş birliği

Peki, Microsoft bunu nasıl yapacak? İşte asıl soru bu. Microsoft’un açıklamasına göre Birleşmiş Milletler’in Güvenlik Listesi kullanılarak birinin terörist olup olmadığı belirlenecek. Bu durum da yapılan gönderiden ya da üye olunan gruplardan anlaşılacak.

Bing için durum farklı

Bing servisindeki yaklaşım ise farklı olacak. Terör içerikli sonuçların kaldırılması ancak devlet tarafından yapılacak resmî bir uyarı ve istek sonucunda gerçekleşecek.

Farklı önlemler üzerinde çalışılacak

Microsoft aynı zamanda yazılım geliştirici ve araştırmacılarla işbirliği yaparak terör içerikli görsellerin, videoların ve ses dosyalarının sistem tarafından tanınmasını sağlayacak. Microsoft ayrıca devlet ile birlikte çalışarak internet platformlarının teröristler tarafından kullanılmasının önüne geçilmesine yardımcı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim