• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Microsoft'tan kodlama Ideathonu

Microsoft'tan kodlama Ideathonu
Microsoft Türkiye ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen Kızlarla Kodluyoruz Ideathonu'nda seçilen takım, fikirlerini hayata geçirmek üzere Kaş’ta bir haftalık yaz kampına katılma ve kodlama eğitimi alma imkânı kazanacak.

Dijital dönüşümü etkin gerçekleştirmek için ürün ve hizmetlerini herkesin kullanabileceği şekilde sunmanın yanında, ekonomik ve sosyal anlamda Türkiye’nin yerel değerlerini güçlendirme hedefiyle faaliyetlerini dürdüren Microsoft Türkiye ve teknoloji okuryazarlığını artıracak, istihdam açığına çözüm olacak çalışmalar yürüten Kodluyoruz Derneği, öncü bir projeye imza atıyor. “Kızlarla Kodluyoruz Ideathonu” adıyla düzenlene fikir maratonu, geleceğin bilim kadını olmak isteyen 14-17 yaş arası kız öğrencileri fikir üretmek üzere bir araya getiriyor.

Microsoft Türkiye Genel Merkezinde 26 Haziran’da gerçekleşecek etkinlikte, kız öğrenciler 4-5 kişilik takımlar halinde çalışarak belirlenen toplumsal sorunlar için teknolojik çözüm önerilerini sunacak. Kazanan takım fikirlerini hayata geçirmek üzere Kaş’ta bir haftalık yaz kampına katılma ve kodlama eğitimi alma imkânı kazanacak. Bilişim sektöründe cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadın çalışan görünürlüğünü artırmak için genç kızların öğrencilik yaşlarından itibaren teknolojiyle ilgili alanlara katılımını destekleyen Ideathon’un son başvuru tarihi 24 Haziran.

Kadınlar teknolojide yeterince temsil edilmiyor

Microsoft’un hizmet ettiği ülke değerlerinden birini kadınlar oluşturuyor. Microsoft Türkiye, teknolojide kadınların neler başarabildiğini tüm dünyaya gösterme hedefiyle 3 yıldır ‘’Teknolojinin Kadın Liderleri’’ yarışmasını düzenliyor; kadınların Türkiye’de teknolojide daha fazla söz sahibi olmasına katkılar sunuyor. World Economic Forum’un her yıl yayımladığı Küresel Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde, Türkiye 144 ülke içinde 130’uncu sırada yer alıyor. Türkiye’deki Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin yüzde 15i, tüm mühendislik fakültelerin ise yüzde 30’u kız öğrencilerden oluşuyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere, http://www.kodluyoruz.org/kizlarla-kodluyoruz-ideathon/ adresinden ulaşılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim