• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Monument Valley iOS'ten kazandı!

Monument Valley iOS'ten kazandı!
Perspektif yapısı ile en iyi bulmaca oyunu olmaya aday olan Monument Valley, dudak uçuklatan gelirini paylaştı. Verilere göre iOS yine geliştiriciye en çok kazandıran platform oldu.

 İlk olarak iOS platformuna gelen bulmaca türündeki Monument Valley, mobil platformalara gelmiş geçmiş en başarılı bulmaca oyunu olarak gösteriliyor. Perspektif yapısı ile dikkat çeken Monument Valley, iOS'ten sonra geçtiğimiz yıl Android platformuna da gelmişti. Monument Valley'in geliştiricisi ustwo games, dudak uçuklatan gelirini açıkladı.

iOS, geliştiricinin ekmek teknesi konumunda
 
Açıklanan rakamlara göre Monument Valley toplamda 14 milyon dolar gelir sağladı. ustwo games bu gelirinin %73'ünü iOS, %17'sini Android, %1'ini Windows ve %3'ünü Amazon platformlarından elde etmiş.
 
Monument Valley, 2 yılda toplamda yaklaşık olarak 26 milyon kez indirildi. Ancak oyun 50 milyondan fazla cihazda yüklü. Monument Valley'i promosyonlar ile yine yaklaşık olarak 21 milyon kişi indirmiş. 
 
Bu veriler aslında çok büyük önem taşıyor. iOS vs. Android tartışmasının geliştiricisi açısından kazananı açık ve net iOS oluyor. Android kullanıcılarının büyük bir bölümü ücretli uygulamalardan nedense kaçınıyor. Bunun yerine arka kapısı olan modifiye edilmiş APK. dosyalarını tercih ediyorlar.
 
Geliştiriciler de doğal olarak Android'de gelir elde edemediğinden önceliği iOS platformuna veriyor. Bu da bize bir platformun gelişmesinde en önemli etkiyi kullanıcıların verdiğini bir kez daha gösteriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim