• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Netflix hikayeler özelliğini duyurdu

Netflix hikayeler özelliğini duyurdu
Dijital video platformu Netflix, Instagram ve benzeri sosyal ağlarda kullanılan Hikayeler özelliğini mobil uygulamasına uyarladı.

Platformun daha önce getireceği iddia edilen özelliği resmileşti. Hikayeler olarak tanımlanabilecek bu özellik sayesinde Netflix mobil uygulamasında dizi ve filmlerle ilgili 30 saniyelik kısa özetler izlenebilecek. Sadece mobil uygulamaya özel geliştirilen özellik dikey olarak hazırlanan videolu içeriklerden oluşuyor.

Uygulama üzerinde bulunan Previews (ön gösterim) bölümünde daire içinde yer alacak dizi ikonlarının üzerine tıklandığında kısa video içerikler izlenebilecek. Hikayeler arasında gezinmek için Instagram'da olduğu gibi sağa ya da sola parmak ile kaydırmak yeterli olacak.

TV uygulamalarında vardı

Netflix bu özelliği mobil cihazlar için yeni kullanıma sunuyor olsa da platformun TV ve Xbox gibi konsol uygulamalarında benzer bir özellik uzun süredir yer alıyor. Ancak mevcut durumda sadece seçilen dizi ya da filmin kısa tanıtım videosu yer alıyor. Bütün içeriklerin kısa videolarının yer aldığı özel bir menü bulunmuyor. Mobil uygulamaya gelecek hikayeler özelliği çok daha geniş kapsamlı olacak.

Yeni özelliğin ilk etapta ABD'de kullanıma sunulacağı açıklandı. Muhtemelen önümüzdeki günlerde adım adım bütün ülkedeki Netflix aboneleri bu özelliği kullanabilecek. Hikayeler özelliğinin ilerleyen dönemde hem iOS hem Android için dünya çapında da kullanıma sunulması bekleniyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim