• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Nissan yatırım hazırlıklarını hızlandıryor

Nissan yatırım hazırlıklarını hızlandıryor
Türk otomotiv piyasasında son iki yılda yakaladıkları rekor büyümenin, Türkiye’de yatırım için yürütülen fizibilite çalışmalarını hızlandırdığını belirttİ.

Nissan: Türkiye’de rekor kırıyoruz, yatırım için hazırlıklar hızlanıyor

Türk otomotiv piyasasında son iki yılda yakaladıkları rekor büyümenin, Türkiye’de yatırım için yürütülen fizibilite çalışmalarını hızlandırdığını belirten Nissan Türkiye Genel Müdürü Takahide Aibara, “Yakaladığımız hızlı büyüme, yatırım şansının değerlendirildiği Türkiye’nin önemini artırdı” dedi.

JAPON otomobil üreticisi Nissan, Türkiye’ye yapacağı yatırım için fizibilite çalışmalarını hızlandırdı. Renault-Nissan CEO Carlos Cohn’un gündeme getirdiği ve geçen yıl Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretle ortaya çıkan yatırım çalışmalarının, bu yıl iç pazarda yakalanan rekor büyüme ve satış nedeniyle hızlandırıldığını belirten Nissan Türkiye Genel Müdürü Takahide Aibara, “Türkiye’de iki yıldır üst üste yakaladığımız hızlı büyüme, yatırım şansının değerlendirildiği Türkiye’nin önemini artırdı. Fizibilite çalışmalarına halen devam ediyoruz” dedi. Yatırım kararının çıkması için biraz daha beklemek gerektiğini ifade eden Aibara, “Süreç hızlı bir şekilde ilerliyor. Yatırımlardaki asıl amaç maliyetleri düşük tutmak olduğu için, iç pazardaki hareketliliğe de bakılıyor. Yatırım kolay verilebilen bir karar olmadığı için Japonya’dan gelecek haberi bekliyoruz” diye konuştu. 


Öncelik ihracatta olur


Türkiye’nin yüzde 53’lük büyüme ile Avrupa’daki Nissan ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci pazar olduğunu belirten Aibara, şunları dile getirdi: “Türkiye’de yapılacak bir yatırım sadece iç pazara yönelik olamaz. Türkiye’de pazarın ağırlığını giriş segmentindeki sedan modeller oluşturuyor. Ancak buraya yatırım, Avrupa’ya da dönük olacağı için diğer segmentleri de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu nedenle sadece B segmenti değil, C ve D segmenti modellerin de burada üretilebilir olup olmaması da bizim için önemli.”

2011’de Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami felaketine rağmen Türkiye’de tarihi rekor kırarak büyümeyi hızlı bir şekilde sürdürdüklerine anlatan Aibara, şu değerlendirmeyi yaptı: “Deprem nedeniyle, araç tedariğinde sıkıntı yaşamamıza rağmen Türkiye’de 20 binin üzerinde satış gerçekleştirdik. İki yıl önce koyduğumuz ‘GT3’ stratejimize devam ediyoruz. Üç başlığa sahip olan bu stratejimizdeki, ilk 10 marka arasında yer alma, müşteri memnuniyetinde ilk 3’e girme ve pazar payını yüzde 3’ün üzerine çıkarma hedeflerimize ulaştık. Satışlarımızda aslan payına sahip olan Qashqai’nin otomatik vites seçeneği ve Eylül ayında piyasaya süreceğimiz 1.6 litre 130 beygirlik dizel seçeneği ile 2012 yılında da pazardaki iddiamızı sürdüreceğiz.”

İlk 10 marka arasına girdi

TÜRKİYE’nin büyüme performansı ve krize direnciyle Avrupa’dan farklılaştığını belirten Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, “Ekonomideki bu hareketlilik iç talebi de daha dinamik bir hale getirdi. İlk defa 20 bin 319 adetlik satışla Türkiye’de rekor kırdık. Yakaladığımız yüzde 53’lük büyüme ile Rusya’nın ardından Avrupa’nın en fazla büyüyen ikinci pazarı olduk. 2010 yılında gerçekleştirdiğimiz 13 bin 264 adetlik satışın üzerine çıkarak yüzde 53 büyüdük. 2010’da yakaladığımız yüzde 84’lük büyümenin ardından iki yıl pazardan hızlı gelişerek Türkiye’de ilk 10 marka arasına girdik. Binek otoyla pazardaki payımızı yüzde 3.13’e ulaştırdık. Şu anda Avrupa’nın en büyük 7’nci Nissan ülkesiyiz” dedi.

2012 için felaket senaryosu yazmadı

ANADOLU’dan ciddi oranda bayilik talebi aldıklarını ancak bu konuda çok sıkı olduklarını belirten İlkim Sancaktaroğlu, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl 4 yeni bayilik verdik. Bu yıl da bir yeni bayi açılmış olacak. Çok talep alıyoruz ancak fazla bayi açmak istemiyoruz. Daha kontrol edilebilir bir şekilde büyümek istiyoruz. 2012 için felaket senaryosu yazmadık. 2012’de pazarın 720-750 bin bandında olmasını bekliyoruz. Büyüme performansımızı 2012 yılında da sürdüreceğiz. Bu yıl 22 bin adetlik satışla pazar payını yüzde 3’ün üzerinde tutmayı hedefliyoruz. Bu yıl 1.6 litrelik versiyonda otomatik vites seçeneğini de sunduğumuz Qashqai, toplam satışımızın yüzde 55’ini temsil edecek. Eylül ayında da 1.6 litre 130 beygir gücündeki dizel motor seçeneğini getireceğiz. Otomatik vitesli Qashqai’yi 61 bin 469 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuyoruz.”

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim