• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Nokia, 350 Milyon dolara yeniden satıldı

Nokia, 350 Milyon dolara yeniden satıldı
Söylentiler doğru çıktı ve Microsoft, Nokia markasını, yazılım birimini ve üretim tesisini 350 milyon dolara sattı.

Birkaç gün önce Microsoft’un 2013 yılında satın aldığı Nokia’nın, tekrardan satılabileceği konusu gündeme gelmişti. Hatta, Apple’ın en büyük tedarikçilerinden olan Foxconn’un Nokia’yı satın alabileceği de iddia edilmişti. Ortaya çıkan iddiaların gerçek olduğu anlaşıldı ve Microsoft, Nokia markasını Hon Hai/Foxconn ve FIH Mobile (HMD Global) şirketlerine sattı.

Microsoft, bu açıklamayı doğrudan kendi blogu üzerinden yayınladı ve giriş seviye telefon biriminin satışının 350 milyon dolar karşılığında gerçekleştiğini doğruladı. Şu anda Microsoft’un Nokia cephesinden elinde kalan yalnızca Windows 10 Mobile var. Windows 10 Mobile mobil işletim sistemiyle ilgili çalışmalar Microsoft tarafından yürütülecek. Lumia 650, Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerine verilen destek de devam edecek.

350 milyon dolarlık satın alma, Vietnam’da bulunan bir üretim tesisini de kapsıyor. Böylece Microsoft’un 4 bin 500 çalışanı da doğrudan Nokia markasının yeni sahibi için çalışmaya başlayacak. Bu satışla birlikte Microsoft, Nokia’nın tüm marka haklarını satmış ve yazılım hizmetlerini devretmiş oldu.

Elbette satın alma sürecinin tamamlanması birkaç ay sürecek ve yılın ikinci yarısında tüm işlemler sonlanacak. Microsoft’un ise bundan sonra bizzat telefon üretmeyeceği, Windows 10 telefon çıkarma işini başka markalara bırakacağı tahmin ediliyor. Foxconn ve HMD Global’in ise yeni telefonlar üzerinde çalışacakları, Androidli telefon ve tabletler de geliştirebilecekleri düşünülüyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim