• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Nokia bir kez daha satılıyor

Nokia bir kez daha satılıyor
Bir zamanların bir numaralı cep telefonu üreticisi Nokia bir kez daha satılıyor. 2024 yılına kadar isim ve lisans hakları Microsoft'ta bulunan Nokia kime satılıyor?

Nokia‘nın Finlandiyalı olmayan ilk CEO’su olan Stephen Elop'un üstün yönetim zekası (!) sayesinde 2013 yılında 7.2 milyar dolar karşılığında Microsoft’a satılan Nokia, Uzak Doğu’dan gelen son haberlere göre bir kez daha el değiştirecek.

İddiaya göre Microsoft, Nokia ismini ve lisans haklarını Foxconn’a satacak. Foxconn’un kısa süre önce Japon teknoloji devi Sharp’ı satın aldığını hatırlatalım.

Windows 10 tabanlı ilk amiral gemisinden biri olan Microsoft Lumia 950 XL incelemesi ile...
Microsoft’un Nokia’yı neden elden çıkarmak istediğine gelince; 2014 yılında Nokia markasını Lumia telefonlardan kaldıran yazılım devi yoluna Microsoft Lumia markasıyla devam etti. Cep telefonu modellerinde ise Nokia markasının kullanımı sürdürüldü. 

2016 birinci çeyrek verilerine bakıldığında şirket sadece 2.3 milyon Lumia akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Birinci çeyrekte satılan Nokia cep telefonu sayısı ise 15 milyon kaldı. Söz konusu rakamlara bakıldığında Microsoft’un mobil birimden umduğunu pek de bulamadığını görüyoruz.

Hatta şunu belirtmekte yarar var: Microsoft’un Android kaynaklı lisans gelirleri Windows tabanlı telefonlardan elde ettiği gelirden çok daha fazla.

Tüm bu olumsuzluklar bir araya geldiğinde Microsoft’un Nokia markasını elden çıkarmaması için hiçbir  neden görünmüyor. Şunu da belirtelim; Microsoft 2024 yılına kadar Nokia markası ve lisans haklarını elinde bulunduruyor.

Apple ürünlerinin montaj fabrikası olarak ismini duyuran Foxconn’un mobil dünyasına ilgi duyduğu bir gerçek. Nokia N1 tabletin üretim sürecinde aktif rol üstlenen Foxconn, iddiaya göre Nokia’nın ilk Android telefonunu da bu yıl içerisinde üretecek.

Microsoft Mobile cephesinde yaşanan olumsuzluklar bunlar sınırlı değil. Gelen haberlere göre Microsoft mobil departmanın %50’sini işten çıkaracak.

Microsoft’un yılan hikayesine dönen Surface Phone akıllı telefonu hakkında ciddi iddialar baş...
2014 yılından bu yana 18 bin çalışanla yollarını ayıran Microsoft, geri kalan %50’lik dilimi Surface ekibine kaydıracak ki; Microsoft’un gelecek yıl Surface Phone serisi modellerle yoluna devam edeceğine dair gelişmeler son dönemde arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim