• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Nvidia Titan X Pascal resmen tanıtıldı

Nvidia Titan X Pascal resmen tanıtıldı
Nvidia’nın yeni Titan X ekran kartı, Stanford Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte tanıtıldı.

Bir süredir Nvidia’nın yeni Pascal işlemci ailesini kullanacak olan bir Titan X modeli üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak bu kartın tanıtım yeri ve zamanı hayli sürpriz oldu denebilir. Yeni Titan X, Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından Stanford Üniversitesi’ndeki bir yapay zeka konferansında tanıtıldı.

Bir ekran kartını tanıtmak için ilk bakışta tuhaf bir yer gibi görünse de, yeni Titan X’in işlem gücünü dikkate alınca, aslında tam da yeri olduğunu görebilirsiniz. Yeni Titan X, 11 teraflop işlem gücüyle şirketin yapay zeka gibi konulara özel tasarladığı Tesla serilerine çok yaklaşıyor. Ancak fiyatı onlardan çok daha hesaplı.

Tabii fiyat konusu biraz da bakış açısına göre değişiyor. Yeni Tesla X, 1200 dolarlık etiketiyle çoğu profesyonel karttan daha ucuz. Ancak Nvidia’nın ürün gamındaki en pahalı kart sayılan GTX 1080 modelinden iki kat daha pahalı. Tabii bu fiyatın Türkiye pazarı için geçerli olmadığını da hatırlatalım.

Teknik özelliklere gelince, kartın içindeki Pascal grafik işlemcide 3584 adet CUDA çekirdeği bulunuyor ve bu sayı GTX 1080 modelinden 1024 adet daha fazla. 12 GB GDDR5X hafızaya sahip olan kart, 250 Watt güç çekiyor. Nvidia’nın iddiasına göre yeni Titan X, GTX 1080 modelinden %50 daha güçlü. Ama tabii test etmeden buna emin olamayız. Fakat teknik özellikler yine de göz dolduruyor.

Titan X Teknik ÖzelliklerNvidia bu kartı kendi sitesi üzerinden doğrudan satacak, ayrıca az sayıdaki üreticiye de kota ayıracak. 2 Ağustos itibariyle Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında resmen satışa çıkması planlanan Titan X’in ülkemize ne zaman ve ne şekilde gireceği henüz belli değil.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim