• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

OSD, yerli otomobil için raapor hazırlıyor

OSD, yerli otomobil için raapor hazırlıyor
Yerli otomobil üretimi için ilk somut adım Otomotiv Sanayii Derneği'nden (OSD) geldi.

OSD YERLİ OTO İÇİN RAPOR HAZIRLIYOR

Yerli otomobil üretimi için ilk somut adım Otomotiv Sanayii Derneği'nden (OSD) geldi.

OSD Başkanı Kudret Önen, yerli otomobil konusunu ana gündem olarak ele aldıklarını söyledi. OSD'nin iki traktör üreticisi dışındaki 13 üyesi, yerli otomobil için bir rapor hazırlayacak ve bir komite kuracak. Tüm üyelerin görüş ve önerileri dikkate alınarak hazırlanacak rapor ilkbahar sonunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e sunulacak. Kudret Önen, yerli otomobil konusunda Başbakan'ın sözlerinin Türkiye'nin en önemli sektörünün gelişmesi ve büyümesi için çok önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

OSD'nin yerli otomobili detaylarıyla masaya yatıracağını belirten Önen, "Bir otomobilden bahsediyorsak global bir markanın tasarım ve üretiminden, en önemlisi dünya çapında pazarlanmasından bahsediyoruz. Tabii hedef, gelişmiş pazarlar olmalı. Tüm bu ince detayları tek tek araştırma kararı aldık. Zaten marka geliştirme konusu Otomotiv Strateji Belgesi'nde de var. Biz bu hedefi daha öne almış olacağız. Belki bir rüya, belki bir Türk markası da çıkabilir. Hepsini göreceğiz" diye konuştu.

Önen, yerli otomobil markası için Türkiye'nin iç pazarını daha da büyütmesi gerektiğini, satışların artmasıyla daha fazla projenin gerçekleştirilebileceğini söyledi. Otomotiv Strateji Belgesi de şubatta Yüksek Planlama Kurulu kararı olarak çıkacak. Otomotiv sektörü 2011'de 3 alanda birden rekora imza atacak. Kudret Önen, "2011'de 1 milyon 200 bin adetlik üretim yakalanır. 2008'deki 911 bin adetlik ihracat rakamı geçilir. İç pazarı 2010 yılının yüzde 5-10 üzerine çıkabilir" dedi. Önen, 2015 yılı için koydukları 2 milyon adet üretim, 1,5 milyon adet ihracat ve 50 milyar dolarlık ihracat geliri hedefinin küresel krize takıldığını söyledi. Elektrikli araçlar için özel vergi talepleri olmadığını belirten Önen, karbondioksit salınımına bağlı bir vergi düzenlemesi talebini Sanayi Bakanlığı'na ilettiklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim