• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Otomobil yapmamak için sebep yok!

Otomobil yapmamak için sebep yok!
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Otomobil yapmamak için hiçbir sebebimiz yok'' dedi.''

Otomobil yapmamak için sebep yok!

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, ''1960 yılında Devrim Otomobili'ni yapmış bir ülkenin bundan yarım asır sonra yerli otomobili yapamayacağına inanmak mümkün değil. Otomobil yapmamak için hiçbir sebebimiz yok'' dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Sürmen, Tüm Etkin Sanayici ve İşadamları Derneği (TESİAD) Bursa Şubesi Başkanı İlyas Bozkurt ve yönetim
kurulu üyelerini kabul etti. Ziyarette, Türkiye ve Bursa ekonomisindeki gelişmeler, sanayi-üniversite işbirliği ve son zamanlarda Bursa'nın gündemini oluşturan yerli otomobil konuları ele alındı.

Üniversitenin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında bilgi veren Sürmen, araştırma üniversitesi misyonuyla akademisyen yetiştirerek, kurumsal yapılaşma oluşturacaklarını ifade etti.

Sürmen, yerli otomobil üretimine de değinerek, şunları kaydetti:

''1960 yılında Devrim Otomobili'ni yapmış bir ülkenin bundan yarım asır sonra yerli otomobili yapamayacağına inanmak mümkün değil. Otomobil yapmamak için hiçbir sebebimiz yok. Türkiye en geç 4-5 yıl içerisinde buna başlamalı. Eğer bir katkı sağlayacaksak, bunu bütün unsurlarıyla 15 yıl içerisinde en iyi noktaya getirmeliyiz. Keza sadece araba üretmek değil, şu anki ulaşım felsefemizi de değiştirmeliyiz.''

Prof. Dr. Sürmen, Türkiye'de otomotiv alanında öncelikli yatırımların enerji üretimi, çevreci yatırımlar, batarya teknolojileri gibi yatırımlar olması gerektiğini vurguladı.

TESİAD Bursa Şubesi Başkanı Bozkurt da Bursa'nın otomotiv kenti olmaya devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin en önemli sıkıntısının cari açık olduğuna dikkati çekti. Bozkurt, şöyle devam etti:

''Döviz açığımızın uluslararası finansmanını bir şekilde yapıyoruz, ama bir gün döviz bulamazsak ne olur sorusunun cevabını bulmalıyız. Bunun denklemini kurduğumuzda otomotiv, metal sanayi, tarım gibi sektörlerde eğer ara malı üretimi yapabilirsek cari açığı aşabiliriz. O zaman dünyanın en önemli ekonomileri arasına gireriz. Bursa, bir otomotiv başkenti. Bu sebeple yerli otomobil Bursa için çok önemli. Yerli otomobil Bursa'nın da Türkiye'nin de önünü açacaktır.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim