• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Otomobilde ÖTV artışı ikinci eli hareketlendirdi

Otomobilde ÖTV artışı ikinci eli hareketlendirdi
Binek otomobillerde uygulanan vergi oranlarında değişikliğe gidilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girmesiyle ikinci el otomobil piyasası hareketlendi.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, yaptığı açıklamada, düzenleme ile ÖTV oranlarında motor silindir hacmine göre artışlar yaşandığını söyledi.

Yanık, ÖTV oranlarına yakın ikinci el araçlarda da fiyat artışı olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz de araçların sıfır fiyatları üzerinden satışımızı yapacağımız için ikinci elde de fiyat artışı olacaktır. Gün otomobil alma günü. Oto kooperatiflerinde ve galericiler çarşısında ikinci el araç fiyatları aralık sonuna kadar zamlı değil. ÖTV'den kaynaklanan artışları uygulamadık ama yakın bir zamanda biz de ikinci el araç fiyatlarında artış yapacağız. Durum onu gösteriyor."

Talep ve yoğunluk arttı

ÖTV düzenlemesiyle oluşan fiyat artışlarının ardından ikinci el otomobillerde alım-satımların hızlandığını vurgulayan Yanık, ikinci el araçlara zamlardan dolayı talebin çoğaldığını ifade etti.

Son yılların en yoğun dönemlerinden birini yaşadıklarını dile getiren Yanık, "ÖTV zammı nedeniyle uygun, hesaplı araç bulmakta da zorluk yaşıyoruz. Bu böyle devam edecek gibi gözüküyor. ÖTV artışları böyle devam ettiği sürece 2017'de de sıfır araçlarda olduğu gibi ikinci el araçlarda da fiyatlar artacak gibi gözüküyor." dedi.

"1600 cc motor hacminin altındaki araçlara ciddi anlamda talep var"

Yanık, yılbaşından sonra motorlu taşıtlar vergisine, kaskolara ve trafik sigortalarında da artışlar olacağını vurgulayarak, "ÖTV zammının üstüne yüzde 10'luk da ek masraflar eklendiğinde yılbaşından sonra araç alacakların cebinden daha fazla para çıkacak. O yüzden araç alacak kişilerin yılbaşından önce almalarında fayda var. Şimdi alırlarsa bu artıştan kurtulabilirler." dedi.

İkinci el araçlarda şu anda en çok otomatik vitesli araçların tercih edildiğine dikkati çeken Yanık, "1600 cc motor hacminin altındaki araçlara ciddi anlamda talep var. Fiyat olarak da 30 ile 50 bin lira arasındaki araçlar ciddi talep görüyor. Ayrıca genellikle az yakan araçlar tercih ediliyor." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim