• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Otomotiv firmalarından ihracat hamlesi

Otomotiv firmalarından ihracat hamlesi
Yeni döneminde otomotiv ve mobilite firmalarını global süreçlere hazırlayan Uluslararası Hızlandırma Programı Innogate ile firmalar ABD’ye ayak bastı.

İTÜ ARI Teknokent liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı, yeni döneminde otomotiv ve mobilite firmalarına kapılarını açtı. Innogate programının İstanbul ayağında 14 şirket, 6 hafta boyunca Silikon Vadisi’nden gelen mentorlar ile birlikte; ABD otomotiv pazarına giriş stratejileri, ABD’de yayılma kanalları, rakip-pazar analizi, inovatif ürün konumlama, ürün fiyatlaması ve dijital pazarlama gibi önemli başlıklar üzerinde çalıştı.

ABD dönemi başladı

Programın İstanbul ayağına katılan firmalar arasından Alcomet, Altınay Enerji Teknolojileri, Çelik Halat, Ditaş, Eteration, Ortakçı Cam, Ottoo ve Thread In Motion ABD dönemine de dahil oldu. 8 firma, yarısı San Francisco ve yarısı Detroit’te olmak üzere 3 hafta boyunca ABD otomotiv sektörünü ve dinamiklerini yakından inceleyecek. Firmalar ayrıca sektördeki son trendlerle ilgili bilgi almak ve kendi firmalarının iş geliştirme faaliyetlerini yürütmek için Tesla, Schneider Electric, ve Mitsubishi gibi lider kuruluşlardan uzmanlarla bir araya gelecek.

Türkiye’nin en büyük rot üreticisi

Innogate ile ABD’ye giden firmalar arasında yer alan Ditaş yıllık dört buçuk milyon adetlik üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük Orijinal Malzeme Üreticisi’ne çalışan rot üreticisidir. Ditaş, 30 yılı aşkın başarılı geçmişi ile direksiyon ve süspansiyon sistem parçaları üretiminde, yurt içine olduğu kadar yurt dışı araç üreticisi firmalara da yüksek kaliteli ürünler sunuyor. Bağlantılı araç ve mobilite platformu Ottoo ise otomotiv ekosistemine dahil sektörlere, yenilikçi iş modelleri ile dijital dönüşüm sağlıyor.

İlk giyilebilir teknoloji ürünü WIO'yu üretti

Aralarında Mercedes Benz, Renault, Hyundai, Unilever, BSH, Türk Havayolları gibi birçok önemli markanın da yer aldığı şirketlere yönelik çözümler sunan Thread In Motion, endüstri 4.0 süreçlerinde mavi yaka personelin ergonomisini artırarak, iş yükünü kolaylaştıran, giyilebilir teknoloji platformu olarak hizmet sunuyor. Innogate ile ABD’ye giden firmalar arasında yer alan Thread In Motion, ilk giyilebilir teknoloji ürünü WIO'yu üreterek 15 farklı sensörü bir eldiven içerisine entegre etti. Şirket bu ürünüyle çalışan performansını ve ergonomisini artırırken; işletmelere hız, izlenebilirlik ve verimlilik de kazandırıyor.

IBM ve Google’ın iş ortağı

Dünyanın önde gelen şirketleri IBM, AWS, CA, Google ve Docker’a özel çözümler üreten Eteration, Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren çeşitli sektörlerdeki kurumsal firmalara ve büyük kamu kuruluşlarına yazılım, proje, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunuyor. Programa katılan ve büyük bir alüminyum ürünleri üreticisi olan Alcomet ise,  ürünlerinin yüzde 96’sını Avrupa pazarına satıyor.

Sektörün öncü firmalarından

Innogate ile ABD’ye giden firmalar arasında yer alan, elektrikli araç ve batarya teknolojisi alanında çalışmalar yürüten Altınay Enerji Teknolojileri ise geliştirdiği üstün nitelikli mühendislik ürün ve çözümleriyle sektörün öncü firmaları arasında yer alıyor. 1962’de ülkemizin yüksek karbonlu çelik tel ve halat ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan Çelik Halat’ın çok geniş bir çap aralığında üretilen halatları yıllardır inşaat, denizcilik, balıkçılık, petrol, madencilik gibi birçok sektörde ve asansörlerde, telesiyejlerde, vinçlerde kullanılıyor. Ortakçı Cam ticari araçların tek ve çift yan camları ve rezistanslı bagaj camları, toplu taşıma araçlarının oygulu yan camları ve rezistanslı şoför camları, otomatik kapı camları gibi daha onlarca alanda yurtdışı ve yurtiçi piyasaya yönelik ürünler üretiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim