• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Otomotiv şirketleri yeni yılda yarışa başlıyor

Otomotiv şirketleri yeni yılda yarışa başlıyor
2010 yılını rekor satışla kapatan otomotiv sektörü, yeni yıla sıfır stok ve siparişlerle girdi.

OTOMOTİV ŞİRKETLERİ YARIŞA BAŞLIYOR

2010 yılını rekor satışla kapatan otomotiv sektörü, yeni yıla sıfır stok ve siparişlerle girdi.

2010 yılını rekor satışla kapatan otomotiv sektörü, yeni yıla sıfır stok ve siparişlerle girdi. Aralık ayında bazı modelleri tedarik etmekte zorlanan bayiler şimdi geçen yıldan kalan talepleri de karşılamaya hazırlanıyor. Bu yüzden ocak ayında pazarın önceki yılların aksine daha yüksek çıkması bekleniyor.

Otomotiv sektörü 2011'e, geçen yıl sağlanan satış başarısının moraliyle girdi. Sene başında belirlediği 400 bin adetlik satış hedefini daha sonra 750 bine revize eden sektör, aynı başarıyı sürdürmeyi hedefliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde pazarı hareketli hale getirecek gelişmelerden biri de, çok sayıda yeni modelin satışa sunulması olacak. Otomobil müşterisinin kararını etkileyecek modeller arasında C sınıfının sıkı rakipleri Volkswagen Jetta, Ford Focus, Citroen C4, aile otomobili Seat Alhambra, Opel Astra ST, Mazda 5, filo otomobili Hyundai yeni Accent, üst sedanda Audi A6, Peugeot 508 gibi alternatifler bulunuyor. Bu modeller önümüzdeki 3-4 aylık süreçte müşterilerle buluşacak.

Volkswagen'ın filo pazarında da iddialı olan sedan modeli Jetta, 17 Ocak'tan itibaren satışa çıkıyor. Meksika'dan ithal edilen modelin Amerika, Meksika, Rusya ile birlikte Türkiye en büyük 4 pazarından biri. Bu yüzden Avrupa'da ilk olarak yola çıkacağı ülke Türkiye olacak. Volkswagen Genel Müdürü Vedat Uygun, önceki modelden 5 yılda 40 bin adet satıldığını, gelecek 5 yılda 90 bin Jetta'nın Türkiye yollarına çıkacağını söyledi. Boyu önceki modele göre 9 cm uzayan Jetta, 41 bin liradan başlayan fiyatla yola çıkacak. Bütün model serisini bir bir yenileyen Ford, en çok sattığı otomobillerden biri olan Focus'u yeni yüzüyle nisan başında satışa sunacak. Tasarımı kadar motor teknolojileri de yenilenen Focus'ta 'EcoBoost' adı verilen düşük hacimde yüksek güç sağlayan yeni motor serisi kullanılacak. Böylece yakıt tüketiminde yüzde 20 tasarruf hedefleniyor. Ford Otosan, yeni Focus'la birlikte bir yıl boyunca mevcut Focus modelini de satmaya devam edecek. Geçen yıl hızlı büyüyen ve satışlarını 28 binin üzerine taşıyan Citroen, gelecek ayın ortalarında yeni C4'ü ithal etmeye başlayacak. Yeni tasarımı ve teknolojik donanımlarıyla iddialı hale gelen C4, güncel modele göre daha çevreci. Toplamda 100 kg daha hafif üretilen yeni C4, gereksiz durumlarda motoru durduran 'stop and start' sistemine sahip 1.6 litrelik motorlarla yola çıkacak. Baylas Otomotiv, bu yıl 6 bini yeni C4 olmak üzere 30 bin satış hedefi olduğunu açıkladı.

Nisan ayında satışa sunulacak olan Peugeot 508, Fransız marka için büyük önem taşıyor. D sınıfındaki rekabette bir miktar geride kalan marka, yeni tasarım ve teknolojilere sahip 508'le güç artırmayı hedefliyor. Lüks sedan sınıfında sıkı rakiplerden biri olan Audi A6, yeni yüzüyle mart ayından itibaren satışa çıkıyor. Model önce 3 litrelik motorlarla, haziran ayından itibarense 2 litrelik dizel motorla alınabilecek. Boyu 4 metre 92 santim olan otomobilde üst düzeyde birçok ekipman sunuluyor. Opel'in yeni Astra Sports Tourer modeli ise bu ay içinde satışa çıkacak yeni modellerden biri. 180 beygir güce kadar uzanan küçük hacimli 4 farklı benzinli motor ve 1.3 lt. dizel motorla satın alınabilecek Astra ST'nin başlangıç fiyatı 46,4 bin TL.

YERLİ ACCENT'E İTHAL RAKİP GELİYOR

Yılın ilk aylarında satışa sunulması hedeflenen Hyundai'nin yeni modeli, mevcut Accent'le birlikte bayilerde yerini alacak. Adının yine Accent olması beklenen yeni sedan, Güney Kore'den ithal edilecek. Mevcut Accent ise yerli üretim olarak bantlardan inmeye devam edecek. Tasarımlarıyla öne çıkan Japon Mazda'da yılın ilk modeli 'yeni 5' olacak. Şubatta Avrupa ile aynı anda satışa sunulacak yeni Mazda 5, sürgülü arka kapılar, dizel motor gibi avantajlarla müşterilerin karşısına çıkacak. Aile otomobilleri sınıfının boyutlar açısından üst temsilcilerinden biri olan Seat Alhambra da ekonomik motor seçenekleriyle birlikte yılın ilk aylarında Türkiye yollarında seyredecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim