• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Otomotivcilerden OHAL’e tam destek

Otomotivcilerden OHAL’e tam destek
15 Temmuz gecesi Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı FETÖ’cü darbe girişimi ve sonrasında Bakanlar Kurulu’nca alınan olağanüstü hal (OHAL) kararına, otomotiv sektöründen de tam destek geldi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ve demokrasisinin tarihinde eşi görülmemiş hain bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Seçilmiş iktidarı silahla devirmeye kalkışan FETÖ’cü cuntanın darbe girişiminin, göğsünü tanklara siper ederek demokrasiye sahip çıkan millet tarafından püskürtüldüğünü belirten Erkoç, cuntacılara karşı tavrıyla halkın adeta demokrasi destanı yazdığını anlattı. Erkoç, yıllarca sinsi biçimde devletin kılcal damarlarına kadar sızmış paralel yapının temizlenmesinin ülkenin ve demokrasinin geleceği açısından hayati önemde olduğunu belirterek, bu yönde, Milli Güvenlik Kurulu’nca alınan tavsiye doğrultusunda Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının son derece yerinde olduğunu bildirdi.

Erkoç, ülkenin bu terör örgütünün unsurlarından tamamen temizlenmesi, huzur ve istikrara, demokrasiye yönelmiş tüm tehditlerin kalıcı biçimde tamamen ortadan kaldırılması için her kesimin OHAL uygulamasına ve bu süreçte milli iradenin temsilcisi olan meşru iktidara her türlü desteği vermesi gerektiğini ifade etti.

Darbecilerin arkasındaki küresel odakların Türkiye ekonomisini baltalamaya yönelik kumpaslarına karşı da uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Erkoç, şöyle dedi:

Milletin hür iradesiyle seçtiği meşru iktidarı silahla devirmeye yeltenen bir grup hainin tertiplediği darbe girişimi, yine milletimizin demokrasiye sahip çıkma kararlılığıyla püskürtülmüştür. Sandıkta tecelli etmiş iradesine sahip çıkan vatansever milletimiz, bu hayasız girişime karşı gösterdiği tavırla adeta destan yazmıştır. Demokrasimize saldıran bu hainlere karşı yekvücut olup, göğsünü siper eden halkımıza, bu hayasız saldırıyı püskürten asker ve polisimize, birlik ve beraberlik ruhuyla destek veren tüm siyasi parti ve liderlerimize teşekkür ediyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Darbe girişimi püskürtülmüştür, ancak tehlike bitmemiştir. Yıllarca sinsi sinsi devletin tüm organlarına, kılcal damarlarına kadar sızmış paralel yapının tamamen temizlenmesi, demokrasimizin bekası güvenceye alınması, ülkemizin huzura kavuşturulması gerekiyor. Bu açıdan üç ay süreyle gerçekleşecek OHAL uygulaması yerinde ve zorunlu bir uygulamadır. Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor, bunun için de olağanüstü önlem ve uygulamalara ihtiyacımız var. Bu süre içinde demokrasimize ve milli iradeyi gaspa yönelik tüm tehditlerin tamamen ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. MASFED, BOD ve Otonomi çatısı altındaki otomotiv sektörü temsilcileri olarak bizler kararı destekliyor, her kesimi uygulamaya destek vermeye davet ediyoruz. Üyelerimizle birlikte her gün meydanları doldurarak demokrasi nöbeti tutan halkımızla birlikteyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin, demokrasimizin, çocuklarımızın geleceği için tüm halkımızı, geleceğin büyük Türkiye’si için tüm milletimizi bu süreçte daha sıkı sarılmaya, bir olmaya çağırıyoruz. ”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim