• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Otonom araçlara özel konsorsiyum kurdular

Otonom araçlara özel konsorsiyum kurdular
Otomotiv sektörünün 3 büyük oyuncusu General Motors, Ford ve Toyota, Otomotiv Mühendisleri Topluluğu (SAE) ile otonom araçlar konusunda işbirliğine gidiyor.

General Motors, Ford ve Toyota, Otomotiv Mühendisleri Topluluğu (SAE) ile işbirliğine giderek bir konsorsiyum oluşturduklarını duyurdu.

Otonom araçlar özelinde gidilen yapılanma ile, test, rekabet öncesi gelişim ve dağıtımın güvenli bir şekilde ilerletilmesi konularında çalışmalar yapılacak.

Otonom Araç Güvenliği Konsorsiyumu'nun, data paylaşımı ile araçların birbiriyle iletişim kurabilmesi ve böylece araçların yol şartlarını anlayabilmesi konularına ağırlık verecek.

Öte yandan, 'standartların geliştirilmesinde bilgilendirmeye yardımcı olan güvenlik rehber ilkeleri' de oluşturularak sektöre yön verilmesi hedefleniyor.

STANDARTLARI BELİRLEYECEKLER

Bir süredir, otonom araçlar konusunda başı çeken ABD'nin bu araçları nasıl regüle edeceği tüm dünya tarafından takip ediliyor. Öyle ki, ABD'nin bu konuda çıkaracağı regülasyonların diğer ülkeler tarafından da kabul görmesi bekleniyor.

Ford’un Otonom Araçlar birimindeki baş teknoloji sorumlusu Randy Visintainer, konsorsiyumun amacının hükümet ve şirketler ile birlikte çalışarak, otoritelere yardımcı olabilecek standartlar belirlemek olduğunu söyledi.

Kurucuları arasında Henry Ford'un da yer aldığı SAE, 1905 yılından beri sektör için belirli konularda standartlar belirliyor. Dünyada 138 bin üyesi olan topluluğa şirketler değil bireyler üye olabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim