• BIST 9568.86
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

Periscope, sonunda bekleneni yapıyor!

Periscope, sonunda bekleneni yapıyor!
Her geçen gün biraz daha "taciz platformuna" dönüşen Periscope'tan ilk önlem geliyor!

Twitter’ın sahibi olduğu canlı yayın uygulaması Periscope yeni bir güncelleme yayınladı. Artık yayınınıza yapılan yorumları denetleyebilecek, istediğiniz yorumu silebilecek, istediğiniz kullanıcının yorum yapmasını engelleyebileceksiniz.

Canlı yayınlanan videoların internetin yeni taciz platformlarından birine dönüşmeye başladığını fark eden yetkililer yeni bir araçla, kullanıcılarına uygunsuz buldukları yorumları anında rapor etme imkanı verecek.

Comment Moderation yani Yorum Düzenleyici adı verilen bu özellikle birlikte yayınınıza yapılan herhangi bir yorumu silebilir ya da yorumu yapan kişinin yayın sonuna kadar herhangi bir paylaşımda bulunmasını engelleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler de oldukça basit; yorumun üzerine tıklıyorsunuz ve karşınıza çıkan seçeneklerden hangisini uygulamak istiyorsanız seçiyorsunuz.

Kayvon Beykpour ile Joe Bernstein tarafından geliştirilmeye başlanan mobil canlı yayın uygulaması Mart 2015’te Twitter tarafından satın alınmış İOS ve Android işletim sistemi destekli mobil cihazlarda kullanıma sunulmuştu. Milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya devi tarafından her geçen gün geliştirilen uygulama yakın zamanda Twitter yayın akışına entegre edilmiş ve takip edilmesi daha kolay bir hal almıştı. Geliştirilmeye devam eden uygulamanın kullanıcılara sunduğu yenilik oldukça faydalı.

Teknolojinin hızlı gelişimi sonucunda artık herkesin akıllı cihazlara erişebilmesi mümkün. Bu faydalı olduğu kadar olumsuz sonuçlara da yol açabilecek bir durum. Tehdit veya taciz içeren unsurlar maalesef sosyal medya üzerinde kullanıcıları sık sık zor durumda bırakıyor. Bu problemi bugüne kadar göz ardı eden uygulama geliştiricileri de artık uygulamayı kullananların yapabileceklerini sınırlandırmayı bırakıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim