• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Peugeot, İpek Yolu Rallisi'ni ikinci kez kazandı

Peugeot, İpek Yolu Rallisi'ni ikinci kez kazandı
Peugeot Sport ekibi İpek Yolu Rallisi'ni 2016 ve 2017 yıllarında üst üste 2 kez kazandı.

Peugeot Sport ekibi üst üste 2 yıldır İpek Yolu Rallisi'ni kazanarak önemli bir başarı yakaladı.

Peugeot Sport açıklamasına göre, ekip, Rusya'da başlayarak Çin'e kadar uzanan 9 bin 599 kilometre uzunluğundaki dünyanın en zorlu mücadelelerinden biri olan İpek Yolu Rallisi'ni 2016 ve 2017 yıllarında üst üste 2 kez kazandı.

Bu yılki ralli süresince liderliği elinde tutan ekip kürsüye 7 kere birinci ve ikinci, 2 kere ise birinci, ikinci ve üçüncü sırada çıktı. Rallinin ikinci haftası boyunca liderliği bırakmayan Cyril Despres/David Castera 2017 İpek Yolu Rallisi'ni 1. olarak tamamladı.

Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret ikilisi ise 4. etapta devrilen ve hasar alan araçlarını tamir etmek zorunda kalarak çok fazla vakit kaybetti ve Stephane toplamda 5 etap kazanarak ralliyi 5. sırada tamamladı.

Peugeot DKR, Güney Amerika'daki ilk gövde gösterisinin ardından Çin'de performansını bir kez daha gösterdi. Peugeot Sport ekiplerinin 2017 İpek Yolu Rallisi boyunca sergilemiş olduğu performans Peugeot yarış otomobilinin "hızlı, dayanıklı ve güvenilir" olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kısa bir süre önce tanıtılan Peugeot DKR Maxi, ilk mücadelesinde sergilemiş olduğu performansla Peugeot Sport mühendislerinin çabalarının "karşılığını verdi". Genel performansı artıran teknik iyileştirmeler aynı zamanda sürücülerin güvenini de artırdı.

Peugeot Sport, geçen yıl da İpek Yolu Rallisi'nde yine zafere Cyril Despres ile ulaşmıştı.

"Cyril Despres 'Bay İpek Yolu' olmayı hak etti"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin, İpek Yolu Rallisi'nin zorluluk seviyesiyle bütün ekiplerin dayanıklılığını sınadığına işaret etti. Famin, şu ifadeleri kullandı:

"Zorlu geçen mücadelede araçlarımızdan ikisi kaza yaptı. Sadece bizim ekipler değil, İpek Yolu Rallisi'ne katılan neredeyse bütün ekipler ciddi sorunlarla mücadele etti ve vakit kaybetti. Sonuç olarak son derece heyecan verici, ama aynı zamanda oldukça zorlu bir yarış oldu. Tam da istediğimiz gibi. Biz de böylece Dakar Rallisi öncesi bazı testler yapmış olduk. Aslında elektrikli direksiyondaki küçük bir sorun dışında Cyril Despres ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmadı.

Peugeot DKR Maxi her alanda gelişme kaydetmiş iyi bir yarış otomobili. Önceki araçla kıyasladığımızda hiç bir dezavantaja sahip değil. Ralli boyunca sergilemiş olduğu performansla zaferi göğüsleyen Cyril Despres ve David Castera'yı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Eğer ki Stephane Peterhansel 'Bay Dakar' ise bence Cyril Despres de 'Bay İpek Yolu' olmayı hak etti."

Team Peugeot Total pilotu Cyril Despres de şunları kaydetti:

"Muhteşem bir macera ve muhteşem bir yarış oldu. Moskova'dan başlayarak Çin'de biten gerçekten de büyüleyici bir yarış. Ben ve takım arkadaşım David ciddi hatalar yapmadan neredeyse sorunsuz bir yarış çıkarttık ve elde ettiğimiz zaferle de ödülümüzü aldık.

Aynı mücadeleyi ikinci kez üst üste kazanmak ise keyfimizi ve heyecanımızı ikiye katlıyor. Onurlu ve gururluyuz. Her yarışta daha fazla deneyim elde ediyor ve kendimizi geliştiriyoruz. Dakar Ralli'sinde Peugeot DKR Maxi'yi kullanmak için sabırsızlanıyorum."

Team Peugeot Total pilotu Stephane Peterhansel ise "Karmaşık duygular içerisindeyim. Sonuç olarak ben bir yarışçıyım ve benim için en önemli şey kazanmak. Dolayısıyla çok mutlu olduğumu söyleyemem. Öte yandan Cyril ve tüm Peugeot ailesi adına gerçekten de çok mutluyum" açıklamasında bulundu.

Yarış boyunca otomobillerin hızlı ve güvenilir olduğunu gördüklerini aktaran Peterhansel, yeni DKR Maxi'nin daha da gelişmiş iyi bir otomobil, Sebastien Loeb'ün de iyi ve hızlı bir pilot olduğunu dile getirdi.

Peterhansel, zorlu mücadele esnasında talihsizliklerin her zaman yaşanabildiğini belirterek, "Loeb de bu sefer istediği sonucu elde edemedi. Cyril ikinci kez İpek Yolu Rallisi'ni kazandı. Dolayısıyla kendi adıma tarihin tekrar etmesini ve Dakar'dan bir kez daha zaferle dönmeyi diliyorum."

Team Peugeot Total pilotu Sebastien Loeb, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ralli, Daniel ve benim için pek de istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Ancak tüm Peugeot ekibi ve de özellikle Cyril ve David adına çok sevinçli ve mutluyum. Çok önemli bir zafer elde ettiler.

Rallinin ilk haftası boyunca yarışa liderlik etmek güzel bir duyguydu. Bence bu başarıda DKR Maxi'nin payı büyüktü. Gerçekten de güçlü ve iyi bir otomobil. İpek Yolu Rallisi'nde elde ettiğimiz bilgi birikimi ve deneyimi ve bütün öğrendiklerimizi Dakar Rallisi'nde uygulayarak zafer için tekrar mücadele edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim