• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Pirelli Motorsporları Sezonu Başlıyor

Pirelli Motorsporları Sezonu Başlıyor
Pirelli, Milano'da gerçekleştirdiği lansman ile 2013 yılında tüm şampiyonalarda kullanılacak olan lastikleri tanıttı.

Pirelli'nin 2013 dünya çapındaki motorsporları faaliyetlerinin perde arkası Milano'nun tarihi Bicocco bölgesindeki şirketin merkezinde görücüye çıktı. Bu etkinlik için Pirelli; PZero, Cinturato, Scorpion ve Diablo yarış lastiklerinin tasarlanıp geliştirildiği ve dünyadaki en ileri robotlaştırılmış lastik üretim teknolojisinin yer aldığı laboratuvarlarının kapılarını uluslararası medyaya açtı.

Pirelli'nin 2013 motorsporları programları ve stratejileri Pirelli'nin Başkan ve CEO'su Marco Tronchetti Provera, Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery ve Motorsporu Motosiklet Direktörü Giorgia Barbier'in ev sahipliğinde uluslararası medyaya tanıtıldı.

Yeni Sezon Formula 1 ve Superbike için Yeni Lastikler

Formula 1: Pirelli'nin Formula 1 lastikleri ürün yelpazesi bu sene bir devrim geçiriyor. 2013 sezoununda PZero slik lastikleri ve ıslak zemin Cinturato lastikleri yeni yapıları ve daha yumuşak bileşenleri ile dikkat çekiyor. Pirelli bu yeni bileşenli lastikler ile her grand prix için en azından iki pit spot sağlamak ve bu şekilde geçişleri artırarak daha da iyi bir gösteri ortaya koymayı amaçlıyor. PZero slik lastikler daha da gelişmiş performansa sahip olmasının yanı sıra, tur başına 0.5 saniye kadar daha hızlı. Lastiklerin farklı bileşenleri arasındaki performans farkı yarım saniye olmakla birlikte, her yarışta farklı hızlar ve farklı yarış stratejisi sağlamak hedefleniyor. Bu yılki en belirgin değişiklik ise yanaklarında turuncu renk alan sert PZero lastiklerinde görülüyor.

Superbike: 2004 yılında başlayan Superbike için Pirelli'nin yoğun çalışmaları ve yenilenme süreci 10. yılında da devam ediyor. Superbike Pirelli'nin motorsporları tarihinde en uzun tek lastik tedarikçillik anlaşması olma özelliğine sahip ve geçen yıl Pirelli Superbike için toplamda 26 ürün geliştirdi.

2013 yılı için, Superbike'taki en büyük yenilik ise 16,5 inç jant ölçüsünden 17 inç ölçsüne geçilmesi oldu ve bu gelişmenin her bir motosikletin toplam performansı üzerinde çok önemli bir etkisi olduğu biliniyor. Yeni lastikler geçen Temmuz ayında Aragon bölgesindeki testler sırasında ilk kez pilotlar tarafından denendi ve testler esnasında tur başına 1,5 saniye kadar bir gelişme kaydedildi.

Tek Marka Şampiyonlarından Protatiplere Kadar İşbirliği

Pirelli'nin motorsporlarındaki varlığı Formula 1 ve Superbike'tan çok daha fazlasına dayanıyor. Tüm 2013 sezonu içerisinde Pirelli dünya çapında birçok değişik şampiyonada yer alacak. Pirelli her yıl 200'den farklı lastik çeşidinin geliştirilmesini ve üretilmesini gerektiren (Formula 1 ve Superbike dışında) 250 farklı motorsporu serisinde yer alıyor. Pirelli bu yıl tüm motorsporu faaliyetleri için 720.000 civarında lastik tedarik ediyor ve bu da onun dünya çapında hem ulusal hem de uluslararası düzeyde en çok motorsporu aktivitesi gerçekleştiren lastik üreticisi olmasını sağlıyor.

Her yarış hafta sonunda yaklaşık 100 takım Pirelli lastikleri ile yarışıyor ve bunlar arasında Ferrari, Lamborghini, McLaren, Maserati, Honda, Ducati, Aston Martin, Porsche, Mercedes, Audi ve Bmw gibi markalar yer alıyor.
Formula 1 ve Superbike'ta olduğu gibi Pirelli'nin merkez ofisi Milano'dan 100 kişilik bir ekip her yarış haftasonunda takımlara destek olarak yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Pirelli Formula 1 ekibi, 52 kişiden oluşuyor ve ayrıca 11 kişi de GP2 ve GP3 serilerinde görev alıyor. Superbike'ta ise 30 kişilik bir ekip çalışıyor.

Pirelli aynı zamanda Ferrari Challenge, Lamborghini Super Trofeo ve Maserati Trofeo, GP serileri, Brezeilya Stock Car, GT serileri gibi en prestijli şampiyonalarına da lastik sağlıyor.

Sekiz Ar-Ge Merkezi ve Üç Motor Spor Fabrikası

Pirelli'nin motorsporları aktiviteleri aynı zaman pistte görevli olan ekibin haricinde kimyagerler, fizikçiler ve mühendislerden oluşan Almanya, Brezilya, Türkiye ve Çindeki AR-GE merkezlerinde çalışan 1000 kişilik bir ekipten oluşuyor. Milano'da bulunan 400 mühendisin 150'si Formula 1 için çalışırken, Pirelli'nin tüm Formula 1 lastikleri İzmit Fabrikasında üretiliyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim