• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Platformu önde yeni arkada eski!

Platformu önde yeni arkada eski!
Fransız PSA grubu markalarından Citroën'in hafif ticarisi Berlingo, üçüncü nesli ile yollara çıktı. 1996 yılından bu yana üretilen aracın Türkiye fiyatının 99 bin liradan başladığı açıklandı.

Fransız üretici Citroën'in hafif ticari modeli Berlingo, üçüncü nesli ile satışa sunuldu. 1996 yılından beri yollarda olan aracın, önceki nesline göre uzunluğunu 20 mm artırarak 4400 mm'ye çıkardığı açıklandı. 1850 mm genişliğe sahip yeni Berlingo'nun yüksekliği 1840 mm ve dingil mesafesi de 2780 olarak açıklanıyor.

Berlingo'nun dış tasarımında markanın binek modellerinden izler görülürken, Citroën'in darbelere karşı karoseri koruma amacı ile geliştirdiği 'airbump'a da yer verildiği fark ediliyor. Aracın 8 farklı renk seçeneği ile satışa sunulduğu belirtiliyor.

Aracın iç mekanında ise, kullanılan malzemelerin kalitesinin artırıldığı belirtilirken, dış mekandaki gibi farklı renk kombinasyonlarının sunulduğu kaydedildi.

PLATFORMU YENİLENDİ

775 litre bagaj hacmi sunan Fransız hafif ticarinin, koltuklarının katlanması ile birlikte 2.7 metrelik bir yükleme uzunluğu sunabildiği aktarıldı. İç mekânın farklı noktalarına dağıtılan 28 adet bölmenin toplam kapasitesinin ise 186 litreyi bulduğu bildirildi.

PSA’nın İspanya’da bulunan Vigo ve Portekiz’de bulunan Mangualde tesislerinde üretilen Berlingo'nun yeni bir platform üzerine inşa edildiği bilgisi verildi.

Bu kapsamda, yeni platformun önde EMP2 platformuna ve arkada ise güncel Berlingo platformuna dayandığı bildirildi.

OTOMATİK ŞANZIMAN ŞEÇENEĞİ YOK

14 farklı sürüş destek sistemi ile gelen araçta, aktif şerit takip sistemi, sürücü dikkat uyarı sistemi, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, genişletilmiş trafik işareti tanıma, programlanabilir hız sabitleyici ve sınırlandırıcı, kör nokta uyarı sistemi, aktif güvenlik fren sistemi, akıllı far sistemi, viraj aydınlatma fonksiyonu, anahtarsız giriş ve çalıştırma, yokuş kalkış desteği ve elektronik park freni gibi donanımlar sunuluyor.

Berlingo'nun kaputunun altında ise 1.5 ve 1.6 litrelik iki adet dizel ile 1.2 litre benzinli motor seçeneği yer alıyor. 1.5 litrelik ünite 130 beygir, 1.6 litrelik ünite 100 beygir ve 1.2 litrelik ünite 110 beygir güç sunarken, her üç motor seçeneği de 6 ileri manuel şanzıman ile alınabiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim