• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Porsche, teknoloji ve spor otomobil şirketi Rimac’tan hisse satın aldı

Porsche, teknoloji ve spor otomobil şirketi Rimac’tan hisse satın aldı
Porsche AG, teknoloji ve elektrikli spor otomobil üreticisi Rimac’a yatırım yaparak yüzde onluk bir payla şirketin azınlık hissedarı oldu.

Porsche AG, teknoloji ve elektrikli spor otomobil üreticisi Rimac’a yatırım yaparak yüzde onluk bir payla şirketin azınlık hissedarı oldu. Elektrikli otomobil parçaları geliştiren ve üreten Hırvat firma Rimac, ayrıca elektrikli süper otomobiller de üretiyor. Elektrikli otomobil portföyünü genişletmeye amaçlayan Porsche böylece bir teknoloji geliştirme ortaklığına daha imza atmış oldu.

Garajda kurulan şirket

Şirketin kurucusu olan Mate Rimac hem hızlı hem de sürüş keyfinden ödün vermeyecek elektrikli spor otomobiller üretme fikrini hayata geçirmek için 2009 yılında kendi garajında çalışmalara başladı. Rimac, Mart 2018’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda elektrikli otomobilinin son versiyonu olan “C Two”nun tanıtımını yaptı. İki koltuklu otomobil, 2.000 hp’ye yakın güç üretiyor ve 412 km/s azami hıza çıkabiliyor. 650 kilometrelik menzile sahip olan otomobilin bataryası 30 dakika içerisinde 250kW'lık hızlı şarj sistemiyle%80 oranında şarj edilebiliyor. Ayrıca şirket, yüksek performansa sahip elektrikli otomobil çekiş sistemlerinin ve batarya sistemlerinin mühendisliğini ve üretimini de yapıyor.

Rimac’ın fikirleri gelecek vadediyor

’Concept One’ ve ‘C Two’ gibi tamamıyla elektrikli çekiş sistemine sahip iki koltuklu süper spor otomobiller geliştiren Rimac’ın elektromobilite alanına adını yazdırmayı başardığını söyleyen Porsche İcra Kurulu Başkan Vekili ve Finans ve Bilgi Teknolojileri İcra Kurulu Üyesi Lutz Meschke, “Rimac’ın fikirleri ve yaklaşımları gerçek anlamda gelecek vadediyor. Tam da bu sebeple biz de Rimac’la bir teknoloji geliştirme ortaklığı çerçevesinde iş birliği yapmayı umuyoruz” dedi.

Hızla büyüyen Zagreb merkezli şirkette halen 400 kişi çalışıyor. Rimac, yüksek gerilimli batarya teknolojisi, elektrikli çekiş sistemleri ve insan ve makine arasında dijital arayüzler geliştirme (HMI Geliştirme) üzerine yoğunlaşıyor. Şirket aynı zamanda 2013 yılında kurulmuş olan iştiraki Greyp Bikes şirketiyle elektrikli bisiklet geliştiriyor ve üretiyor.

Rimac’ın CEO’su Mate Rimac ise konuyla ilgili olarak, “Bu ortaklık, elektrifikasyon, bağlanırlık ve insanı heyecanlandıran bir alan olan Gelişmiş Sürüş Asistanı Sistemleri endüstrisinde seçkin bir parça ve sistem sağlayıcısı olma amacımız doğrultusunda Rimac için önemli bir adım olacak.” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim