• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Proton'un yeni hatchbackine büyük ilgi

Proton'un yeni hatchbackine büyük ilgi
Proton 'SUPRIMA' ismini verdiği yeni C segmenti hatchback modelinin lansmanını geçtiğimiz 17 Ağustos günü Kuala Lumpur, Malezya' da yapmıştı.
Proton 'SUPRIMA' ismini verdiği yeni C segmenti hatchback modelinin lansmanını geçtiğimiz 17 Ağustos günü Kuala Lumpur, Malezya' da yapmıştı. Lansman pek çok üst düzey devlet adamı ve Proton' un kurucu başkanı aynı zamanda da dönemin Malezya başbakanı olan Tun Dr. Mahathir MOHAMED tarafından onurlandırıldı. You Tube üzerinden de canlı olarak yayınlanan lansman tüm dünyada izlendi.
 
Yeni Proton yönetimi DRB-HICOM' un ikinci global otomobili olan Suprima' yı sizlere daha yakından tanıtmak istiyoruz. Motor olarak Preve modelinde kullanılan 1.6 litre hacimli ve turbo beslemeli 140hp gücünde, 205Nm tork üreten Cam Pro CFE benzinli motor kullanılmış. Şanzıman olarak direksiyondan kumandalı 7 ileri F1 şanzıman kullanılmıştır. Yeni Suprima' nın diğer başlıca özellikleri ise şöyle;
 
-Start&Stop anahtarsız çalıştırma özelliği
-ABS,EBD ve ESP sistemi
-Hill holder yokuş destek sistemi
-17'' alaşımlı spor jantlar
-ANCAP 5 yıldız derecesi
-ISOFIX özellikli arka koltuklar
-Follow Me Home sistemi
-Gelişmiş Yol Bilgisayarı
-4G ve My Car özelliği (Sadece destekleyen şebeke ve merkezlerde geçerlidir.)
-Ön ve Arka LED farları
-Elektrikli ısıtmalı led sinyal farlı otomatik katlanabilir yan dikiz aynaları
-Alarm, uzaktan kumandalı merkezi kilit
-Ön ve arka park mesafe sensörleri
-Ön ve arka sis farları 
-Dokunmatik ekranlı CD, DVD,USB,MP4, Radio multi medya sistemi
-Navigasyon
-Deri koltuklar (Opsiyonel)
ve daha nice üstün Lotus Ride & Handling ruhunu yansıtan üstün özelliklerin hepsi Proton Suprima'da.
 
Yeni Proton Suprima modeli için Malezya'da lansman gününde binlerce ön sipariş alındı ve ilk teslimatlara önümüzdeki hafta içerisinde hemen başlanması bekleniyor. Global pazarlarda ise başta Asya pazarı olmak üzere yıl sonuna kadar Avustralya ve Orta Doğu pazarlarına sunulması planlanıyor. İngiltere, Avrupa ve Türkiye pazarları için ise 2014 yılı ilk çeyreği içerisinde hedefleniyor.
 
Proton Türkiye Distribütörü Ulu Motor yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, 'Yeni Suprima modeli global anlamda gerçekten rekabet yaratacak bir modeldir ve rakip muadil araçlardan hiçbir geri kalır yanı yoktur. Bunu Malezya'daki lansman günü sipariş rakamlarından da görebiliyoruz. Preve'den sonra ikinci global Proton modelinin de lanse edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ve en kısa sürede ülkemiz pazarına sunmak üzere çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. İki yeni modelimizin mevcut satışlarımıza büyük bir ivme katacağını bekliyoruz, pek çok müşterimiz şimdiden ön sipariş verme isteklerini tarafımıza iletmektedir. Yeni Proton modellerimizin şimdiden büyük ilgi ve merak uyandırması bizleri heyecanlandırıyor ve motivasyonumuzu daha da arttırıyor. Ayrıca Proton' un önümüzdeki yıllarda global pazarlara her yıla en az bir yeni model sunmak üzere yeni çalışmalarının olmasının rekabet gücümüzü dahada arttıracağı kanaatindeyiz.' şeklinde duyuruldu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim