• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Renault Trucks, Dakar Rallisi'nde

Renault Trucks, Dakar Rallisi'nde
Renault Trucks, 2017 Dakar Rallisi'nin zorlu yollarında mücadeleye çıkacak.

Renault Trucks, 2017 Dakar Rallisi'nin zorlu yollarında mücadeleye çıkacak.

Renault Trucks açıklamasına göre, araçları zorlu şartlar altında test eden Dakar Rallisi'ni 2016 yılında altıncı sırada tamamlayan MKR Adventure takımı, bir kez daha Renault Trucks ile yarışa katılıyor. Mammoet Rallysport takımından Martin Van Den Brink’in kullanacağı Sherpa CBH 385, Riwald takımından Gert Huzink’in kullanacağı K 520 ve Mammoet Rallysport takımından Pascal de Baar’ın kullanacağı K 520 olmak üzere üç ayrı Renault Trucks aracı yarışta yerini alacak.

İlk etapların ardından Renault Trucks K 520, direksiyonda Pascal de Baar ile genel sıralamada beşinci olarak yarışta olacak. Dakar Rallisi sırasında araçlar, yaklaşık 4700 metre rakıma sahip alanlarda zorlu testlere tabi tutulacak.

Bolivya ve Arjantin arasındaki sınırda bulunan 336 km’lik özel etap hakkında bilgi veren MKR Adventure takımı lideri Mario Kress, “Yüksek rakımlı alanlarda motorumuz, daha az tork ve güç üretiyor. Hava koşullarının yetersiz olduğu yerlerde ara gazı vermek çok daha zor oluyor. Renault Trucks ile bu zorlu şartların üstesinden geliyoruz." ifadesini kullandı.

Renault Trucks ile MKR takımları'nın bu ortaklıkla başta kamyonların motor ve şanzımanları olmak üzere, karşılıklı olarak birbirlerinin teknik ve teknolojik bilgi birikimlerini ve deneyimlerini güçlendirmesi hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim