• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Samsung 1.2 milyar dolarlık planını duyurdu

Samsung 1.2 milyar dolarlık planını duyurdu
Samsung, “İnsan Merkezli lOT” adındaki planını duyurdu. Samsung’un yalnızca ABD genelindeki lOT Ar-Ge çalışmaları için 1.2 milyar dolar harcayacağı ifade ediliyor.

Samsung, IoT (Internet Of Things) adındaki “insan merkezli” projesini gün itibariyle duyurdu. Samsung’un söz konusu projesi kapsamında 1.2 milyar dolarlık harcamaları gözden çıkaracağı dile getiriliyor.

Samsung lOT projesi

Samsung’un 4 yıllık yatırımları kapsayan Projesi’nin sunumu “The Internet Of Things (IOT)” adıyla duyuruldu.

Genel anlamda, sosyal hayat içerisinde var olan endüstriyel ürünleri kapsayan proje, kullanıcıların bu yönde giderek artan tüketim kültürüne odaklanacak.

Samsung’un sağlık, ev aletleri, altyapı ürünler, akıllı telefonlar vb. alanlarda çalışmalarını sürdürdüğü düşünülürse IOT kapsamında değerlendirilecek birçok endüstriyel ürün şirketin bünyesinde yer alıyor.

Samsung’un IOT için ayırdığı 1.2 milyar dolar değerindeki fonun yarısı, ABD genelinde projenin başlatılma safhasında kullanılacakken, diğer yarısı ise Austin’deki çip fabrikası, Palo Alto’daki Teksas Strateji ve İnovasyon Merkezi dahilindeki teknolojileri geliştirmek amacıyla kullanılacak.

Projenin, Samsung’un son yıllarda cihaz üretimi konusunda elde ettiği yükselişi devam ettirmek adına işlev göreceği Android Headlines'daki haberde yer aldı.

Samsung Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Dr. Oh-Hyun Kwon Samsung’un özünde IOT’un olduğunu, şirketin şimdiki süreçte teknolojiyi geliştirmek ve genişletme yolunda adımlar attığını belirtirken, odak noktalarının insana kaymasına yönelik planlarının olduğunu ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim