• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Samsung akıllı gözlük üzerinde çalışıyor

Samsung akıllı gözlük üzerinde çalışıyor
Samsung, Google Glass'dan daha iyi özelliklere sahip olacak bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor.

Birkaç yıldan beri söylentiler, Samsung'un akıllı gözlük üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. İlk olarak 2014'te, Güney Kore'de "Gear Blink" adı ile bu iddia ortaya atılmıştı. O sırada bir akıllı telefonla eşleştirilebilen akıllı kontakt lens olarak piyasaya çıkacağı öngörülüyordu. Şirket, son zamanlarda, akıllı gözlüğe ait olduğu iddia edilen yeni bir “logo” ile gündemde.

Samsung’un, dört yıldan fazla bir süredir kendi akıllı gözlüklerini Google Glass'a benzer hale getirebileceği yönünde söylentiler dolaşıyor . Bazı raporlarda, Gear Glass'ın, Google Glass'dan daha gelişmiş özelliklere sahip olacağı söylenebilir. Şirket bugüne kadar böyle bir cihazı piyasaya sürmedi ancak şu anda Samsung akıllı gözlükleri için umut olabileceğini düşündüren yeni bir logo ticari markası ortaya çıktı.

Samsung'un giyilebilir akıllı gözlük teknolojileri ve özellikleri hakkında tonlarca patenti var. Bu patentlere dayanarak, iki yıl önce Samsung'un akıllı gözlüklerinin, Google Glass'ın sunduğundan daha iyi özelliklere sahip olacağı söylenmişti. Şirket halen tüm bu patentlere sahip ve bu teknolojilerin bazılarını daha da geliştirmiş olabilir. Samsung, giyilebilir akıllı gözlük başlatma planlarını açıklamadı ancak, mevcut ürünlerinden herhangi birine uymayan oldukça ilginç bir ticari marka aldı.

Ticari marka dosyasının açıklaması, "Akıllı gözlük" için kullanılabileceğini ortaya koyuyor. Görüntü yakalama / işleme / görüntüleme için bir kamera / bilgisayar / ekrandan oluşan bilgisayarlı görme asistanı gözlük, görme yardımlı gözlüklerin analiz edilmesi ve konfigürasyonu için bilgisayar donanımı gibi açıklamalar mevcut.

Dosyalama, görme yardımından çok kez bahsediyor ancak, bu ürün eğer gerçekse, Gear ailesi altında sadece normal bir giyilebilir ürün olarak da konumlandırılmış olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim