• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Samsung Galaxy S8, 8 aşamalı testten geçecek

Samsung Galaxy S8, 8 aşamalı testten geçecek
Samsung, Galaxy Note 7 fiyaskosundan sonra, Galaxy S8'i, 8 adımlı pil testinden geçirecek.

Samsung, Galaxy Note 7 fiyaskosundan sonra itibarını düzeltmeye çalışıyor.  Şirket, bugün yaptığı resmi açıklama ile Galaxy Note 7’nin patlama nedenini açıkladı ve bunun için pillerdeki sorunları dile getirdi. Sonuçta, geçen yıl yapılan test prosedürleri ne olursa olsun, Galaxy Note 7 ünitesinin patlamasına yol açan sorunları anlamak için yeterli olmamıştı. Bu yüzden şirket, sıradaki amiral gemisi Galaxy S8 için daha uzun ve dikkatli testler yapıyor.

Samsung’un yeni süreçle birlikte duyurduğu 8 Aşamalı Pil Güvenlik Kontrolü uygulaması, parça denetiminden montaj ve sevkiyat aşamalarının izlenmesine kadar güvenliği her noktada ele alacak. Sektör standartlarını yukarı taşıyan 8 Aşamalı Pil Güvenlik Kontrolü uygulaması şu aşamalardan oluşuyor:

Dayanıklılık Testi: Aşırı süre şarjda bırakma, pilin aşırı darbeye ve aşırı ısı değişimlerine maruz bırakılması gibi süreçlerin olduğu pil testi sıklığı arttırıldı.

Gözle Kontrol: Her bir pilin teknik uzmanlar tarafından standartlara uygunluğunun kontrol edilmesiyle ilgili standartlar geliştirildi.

Röntgen (X-Ray) Testi: Röntgen cihazları ile pilin iç yapısı kontrol edilerek olağan dışı durumların tedarikçi tarafından kontrol edilmesi sürecine Samsung daha kapsamlı şekilde dahil oldu.

Şarj ve Deşarj Testleri: Piller yoğun bir şarj ve deşarj süreci kapsamında test edilmeye başlandı.

TVOC Testi: Pilden ve cihazdan en ufak bir sızıntı olmadığının kontrol edildiği test süreci uygulamaya kondu.

Söküm Testi: Pilin tedarikçi tarafından iç yapısının sökülerek kalite kontrolünün gerçekleştirdiği süreç, aynı zamanda Samsung tarafından da kapsamlı bir biçimde yapılmaya başlandı.

Aşırı Kullanım Testi: Tüketicilerin pile aşırı yük bindiren farklı tüketim alışkanlıklarına ait senaryoların simülasyonlarının gerçekleştirilmesine başlandı.

OCT Testi: Her bir birim ve cihazın tamamı için ayrı ayrı voltaj değişikliklerinin tedarikçi tarafından gözlemlendiği süreç, aynı zamanda Samsung tarafından da kapsamlı bir biçimde yapılmaya başlandı.

Samsung Galaxy S8, bu titizce uygulanan pil testlerinden sonra satışa sunulacak. Yeni süreç, tüketicilerin Samsung’un yeni cihazlarının güvenliği konusunda daha iyi hissetmelerini sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim