• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Samsung'un sesli asistanı Bixby Türkiye'de!

Samsung'un sesli asistanı Bixby Türkiye'de!
Galaxy S8 ve S8+'da bulunan, Samsung’un akıllı asistanı Bixby, Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Samsung bugün, milyonlarca kullanıcının akıllı telefonlarıyla daha zeki yollarla etkileşim kurmasını sağlayan Bixby’nin sesli komut özelliğinin dünyada 200’den fazla ülke ve bölgede kullanıma sunulduğunu duyurdu. Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'ne ek olarak, Türkiye, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada ve Güney Afrika da dahil olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerindeki tüketiciler, işlerini daha hızlı ve daha kolay bir hale getirecek akıllı arayüzü kullanabilecek.

Şu an sadece İngilizce ve Korece olarak kullanımda olan Bixby, bir veya daha fazla komut dizisi kullanmak yerine özel bir ses komutu oluşturmanıza olanak tanıyan Hızlı Komutlar özelliğiyle, akıllı telefonunuzu daha üretken kullanmanızı ve kişiselleştirebilmenizi sağlıyor.

Örneğin, aynı anda “Do not Disturb” (Rahatsız Etmeyin) moduna geçmek, alarmı sabah 6’ya kurmak ve mavi ışık filtresini açmak için tek bir kısa yol olan “İyi Geceler” komutu kullanılabiliyor.

Bixby ayrıca, sizin konuşma, soru sorma ve bir şeyler isteme tarzınızı da öğreniyor. Tekrara dayalı öğrenme teknolojisiyle kişisel tercihlerinizi ve konuşma tarzınızı zamanla daha iyi tanıyacak şekilde gelişiyor.

Örneğin, bir fotoğraf çekip Bixby'e "Az önce çektiğim fotoğrafı anneme gönder" dediğinizde, Bixby çapraz uygulama komutlarını anlayabiliyor, hangi fotoğraftan söz ettiğinizi tespit edip onu annenize gönderebiliyor. Bu doğal dil anlayışı, akıllı telefonunuzla etkileşim kurmayı daha kolay ve daha sezgisel hale getiriyor.

Galaxy S8 ve S8+ kullanıcıları, bugün itibarıyla Bixby tuşuna basarak Bixby’nin ses özelliklerini kullanmaya başlayabilir. Artık, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ telefonlarda atanmış tuşu basılı tutarak veya yalnızca "Hi Bixby" (Merhaba Bixby) diyerek Bixby'yi etkinleştirilebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim