• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Scania’nın otonom sürüş teknolojisi hayata geçiyor

Scania’nın otonom sürüş teknolojisi hayata geçiyor
Scania, geleceğin ağır ticari araç teknolojisini geliştirmedeki liderliğini bir adım daha öne taşıyor. Singapur limanında otonom sürüş teknolojisine sahip 4 adet Scania kamyon ile konteynır taşımacılığı yapılması planlanıyor.

Scania, üstün teknolojisini kullanarak, dünyanın ilk tam ölçekli otonom araç operasyonlarına başlayacak. 4 adet Scania kamyondan oluşacak proje, Singapur'daki liman terminalleri arasında konteynır taşımacılığı yapacak. Bu sayede Scania teknolojisi ile rıhtımda gerçekleşecek yükleme işlemleri tam otomatik hale gelecek. Scania Araştırma ve Geliştirme Müdürü Claes Erixon, " Otonom araçlarla başlattığımız proje, teknoloji liderliğimizi ortaya koyduğumuz bir çalışma olacak. Scania’nın otonom sürüş sistemi sayesinde, taşımacılığın çevresel etkilerinin de önemli ölçüde azalmasına öncülük edeceğiz” dedi. Otonom otomobil, taksi ve otobüsler konusunda daha önce testler yapan Singapur Ulaştırma Bakanlığı, otonom kamyon çalışmaları için Scania markasını tercih etti. Scania tarafından geliştirilen ve uygulamaya konulacak olan projede Singapur Ulaştırma Bakanlığı ile ortak çalışmalar yapılacak.  Projenin amacı yol güvenliği arttırılırken bunun yanı sıra yakıt tasarrufunun sağlanabileceğini göstermek.

Proje, Scania laboratuvarlarında geliştirilecek

İsveç ve Japonya'nın ortak çalışmalarıyla geliştirilecek projede testler, iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Birinci aşamada otonom teknolojisi mevcut sisteme uygulanacak. İkinci aşamada, yerel denemeler ile Singapur'da uygulanmaya başlanacak. Scania, ağır ticari araçlar arasındaki kablosuz iletişimin geliştirilmesi konusunda da çalışıyor. Araçlar arasında güvenli mesafeyi korumak ve yakıt tüketimini minimuma indirmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde karayolu taşımacılığına geleceğe yön verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim