• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Skoda Superb, 2013'de 3 bin adet sattı

Skoda Superb, 2013'de 3 bin adet sattı
Skoda'nın yenilenen ve geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Türkiye'de pazara sunulan "Amiral Gemisi" Superb, Aralık ayında 842 adetlik satışa ulaştı.

Yeni Superb, Aralık ayı satışlarını bir önceki yıla göre ikiye katlarken, 2013 yılında toplam 3.075 adetlik satış adediyle başarısını kanıtladı.

Çek üretici Skoda'nın "Amiral Gemisi" Superb, yenilenen versiyonu ve Türkiye pazarına özel 1.6 TDI dizel otomatik vites seçeneğiyle büyük beğeni toplarken, bunu satış başarısıyla da taçlandırdı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Türkiye pazarına sunulan yeni Superb, Aralık ayında 842 adetlik satışa ulaşırken, bir önceki yılın aynı ayına göre satışlarını ikiye katladı.

Yenilenen tasarımı, Türkiye'ye özel 1.6 lt TDI dizel ve DSG otomatik vites seçeneğinin yanı sıra artırılan donanımlarıyla ilgi gören Superb, modelin toplam satışlarının artmasında da etkili oldu. 2012 yılında toplam 2.282 adet satışa ulaşan Superb, yenilenen versiyonuyla birlikte 2013 yılı toplamında 3.075 adet satıldı. Böylelikle markanın Türkiye'deki gücünü artıran Superb, Skoda'nın en çok satan modelleri arasında üst sıralardaki yerini de korudu.

"Sadece Türkiye için" özel olarak geliştirilen 1.6 lt 105 HP TDI dizel motor ve DSG otomatik vites seçeneği, Superb'in en çok satılan versiyonu oldu. Düşük yakıt tüketiminin yanı sıra çift kavramalı otomatik şanzımanıyla sürüş konforu da sunan Superb 1.6 lt TDI DSG, artırılan donanımlarıyla da cazip. Sınıfının en geniş iç mekanına sahip olan ve patenti Skoda'ya ait yenilikçi Twindoor bagaj kapağıyla sınıfında rakipsiz konuma gelen Superb, Yokuş Kalkış Desteği'nden Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi'ne kadar geniş bir standart güvenlik donanım listesine sahip. Yenilenen Superb'de ayrıca ikinci nesil Otomatik Park Yardımcısı, Adaptif Bi-Xenon farlar, Solar Hücreli Sunroof, KESSY (Anahtarsız Giriş-Çıkış ve Çalıştırma Sistemi), 10 hoparlörlü ses sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar gibi konfor donanımlarını da bulmak mümkün.
Yenilenen Superb, Türkiye'de biri benzinli, toplam dört farklı motor seçeneğiyle satılıyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim